Repair Samsung P7500 Retak Seribu – Putrajaya

Samsung P7500

Samsung P7500 tak boleh menyala

Selesai baiki dan ganti set touchscreen yang baru untuk tablet Samsung P7500 milik salah seorang pelanggan setia kami yang datang dari Presint 8 iaitu Encik Affendi. Menariknya jika sebelum ini beliau datang kesini dengan 2 biji tablet samsung T2105 yang mengalami masalah bateri dan charging port, kali ini beliau hadir ke premis BenAbas Gadget yang terletak di Fasa 4C, Blok CA Presint 8 dengan sebuah tablet Samsung P7500 pula.

Samsung P7500

Sewaktu mula masuk ke meja kerja kami

Encik Affendi minta kami untuk tolong tengok-tengokkan tablet beliau ini yang katanya sudah lama tidak digunakan akibat mengalami masalah keretakan pada layar skrin. Setelah beliau serahkan pada kami tabletnya untuk diperiksa, terus kami bongkarkan tablet ini dan memulakan proses troubleshooting bagi mengesan punca kerosakan.

Bila kami gunakan alat pembekal kuasa, kami dapati tablet ini masih mampu untuk hidup dan berfungsi normal dengan baik, cuma keadaan fizikalnya yang sudah mengalami keretakan itu menyebabkannya sedikit sukar dan agak bahaya pada kanak-kanak untuk menggunakannya. Terutamanya serpihan-serpihan kaca yang halus pada skrin itu yang boleh mendatangkan bahaya pada fizikal anak-anak kecil.

“Bateri tidur nyenyak”

Saat proses jumpering berlangsung

Melihatkan tablet P7500 ini masih lagi mampu berfungsi, terus kami periksa keadaan baterinya yang mana kami dapati ianya sudah lama tidak aktif akibat lama tertidur dan tidak digunakan. Tanpa membuang masa, kami terus beri sedikit suntikan tenaga menggunakan alat khas kami pada bateri ini untuk mengejutkan ia semula bagi tujuan pengaktivan semula tenaga kuasanya. Hasilnya, ianya kembali bernyawa dan aktif semula walaupun sudah lama tidak digunakan.

Setelah siap dibaiki

Encik Affendi terus sahaja bersetuju dengan kos baikpulih yang kami tawarkan sekiranya beliau berminat untuk gantikan set touchscreen yang baru. Bila beliau bagi green light terus kami bongkar tablet ini dan mulakan kerja-kerja penggantian set touchscreen yang baru. Hasilnya, setelah siap kami gantikan set touchscreen yang baru, tablet Samsung P7500 milik Encik Affendi yang menetap di Presint 8 ini kembali hidup normal dan berfungsi baik semula seperti biasa.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

Updates

samsungTouchscreen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *