Samsung Tab 3 Kids Tak Boleh Hidup – Putrajaya

SM-T2105

Samsung Tab 3 T2105 tak boleh cas & hidup

SM-T2105

Dalam proses baikpulih

Selesai baikpulih 2 biji tablet Samsung Tab 3 Kids  model SM-T2105  milik En. Affendi dari Presint 8 yang tidak boleh dicas dan hidup. En. Affendi sewaktu datang ke premis kami yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, Presint 8, beliau minta BenAbas Gadget untuk tolong periksa tablet beliau yang dah lama tidak digunakan ini.

Bila tiba masa nak guna, kedua-duanya tak boleh hidup dan tak ada sebarang respon langsung waktu dicas. Padahal sebelum lama tersimpan, tablet2 ni elok sahaja. Berfungsi baik dan normal seperti biasa.

Bateri kong!

SM-T2105

Dalam proses ujian kualiti alat ganti

Bila kami dengar En. Affendi cakap macamtu, terus kami bongkar kedua-dua biji tablet beliau yang sama jenis, dan beli untuk bagi anak2 main game tu dengan segera. Selepas siap dibongkar 1 per 1, kami cuba hidupkan dengan alat khas kami. Hasilnya tablet2 itu hidup normal dan boleh berfungsi dengan elok tanpa sebarang masalah.

Setelah diamati dengan lebih lanjut, kami amati yang masalah tablet ini berpunca dari baterinya yang sudahpun dalam keadaan tidur atau kong. Bagi tujuan penjimatan, kami mulakan dengan kaedah jumper terlebih dahulu untuk memastikan bateri yang dah lama tidak bekerja itu tadi bangun semula. Hasilnya menghampakan kerana dah sampai masa bateri ini mati.

Tablet hidup semula macam biasa

SM-T2105

Samsung T2105 En. Affendi yang sudah siap dibaiki

En. Affendi yang memang nakkan tablet ini berfungsi terus sahaja setuju dengan tawaran harga dan tempoh waranti yang kami janjikan untuk bateri yang baru. Beliau minta kami gantikan kedua-dua tablet itu dengan bateri yang baru.

Hasilnya, setelah siap kami gantikan dengan set bateri yang baru, tablet Samsung Tab3 Kids SM-T2105 milik En. Affendi dari Presint 8 kembali menyala dan berfungsi baik seperti biasa.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Nak repair smartphone? Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

 

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

Updates

Baterisamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *