Repair Oppo R1 Tak Boleh On – Putrajaya

Oppo R1

Oppo R1 bootloop

Selesai ganti set bateri yang baru untuk fon Oppo R1x R8206 milik Encik Rosidi Ahmad yang menetap di Fasa 4C Presint 8. Encik Rosidi sewaktu singgah ke premis BenAbas Gadget minta kami untuk tolong periksakan fon beliau yang berada didalam kondisi tidak normal bagi sesebuah fon.

Oppo R1x R8206

Sewaktu didalam proses ujian kualiti alat ganti yang baru

Bila kami kami tanyakan apa masalah fon ini, terus beliau terangkan yang fon Oppo R1x beliau ini tak boleh menyala kecuali jika dicucuk dengan power bank atau charger. Dan yang lebih menyedihkan lagi, ianya gagal untuk hidup dan tembus ke ruangan menu utama. Sebaliknya hanya menyala kelip-kelip dan memaparkan lambang bateri yang sudah lemah dan perlus dicas. Sambung beliau lagi, walaupun sudah dicas berjam-jam lamanya, fon Oppo R1x ini tetap sahaja kekal didalam kondisi begitu.

Dengar sahaja penerangan beliau, terus kami bongkarkan fon ini untuk memulakan sesi troubleshooting bagi mengesan punca sebenar masalah yang sedang dihadapi. Pada mulanya kami hanya mencabut baterinya dan melakukan proses jumpering kerana beranggapan yang bateri ini masih lagi ada harapan untuk kekal aktif dan boleh digunakan. Namun, setelah beberapa minit, ianya masih lagi sama dan tetap dengan simptom yang sama.

Oppo R1x R8206

Setelah siap dibaiki

Kami pun terangkan pada tuan punya fon ini yang bateri fon beliau ini sudah rosak dan perlu ditukar dengan yang baru jika mahu terus menggunakannya. Setelah Encik Rosidi yang datang dari Fasa 4C Presint 8 dengar penjelasan kami berkenaan kos dan tempoh waranti yang ditawarkan, terus beliau setuju untuk kami baiki semula fonnya. Oppo R1x R8206 milik beliau kembali hidup normal dan berfungsi baik seperti biasa semula setelah kami gantikan dengan set bateri yang baru.

Nak tahu tanda-tanda sesebuah bateri fon yang sudah mula dan telah rosak? Baca di sini

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

Updates

BateriBootloopoppo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *