Baiki iPhone Xr Short Circuit – Puchong

Repair Motherboard iPhone Xr

iPhone tak boleh hidup lepas masuk air!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Apple model iPhone Xr milik seorang pelanggan kami yang datang dari Puchong iaitu Puan Sufiya.

Puan Sufiya yang telah berhubung dengan kami sejak musim PKP 3.0 yang lepas lagi terus singgah ke premis perniagaan kami sebaik sahaja mendapat tahu yang kami sudah mula berniaga semula.

Ketika sampai di premis perniagaan kami, beliau telah menyerahkan kepada juruteknik kami fon tersebut yang dikatakan telah mati selepas masuk air tandas. Beliau juga ada menyatakan yang selepas dimasuki air, fon tersebut berada didalam keadaan yang amat panas apabila disentuh.

Sebaik sahaja mendengar penerangan beliau, kami terus meleraikan setiap komponen yang terdapat pada fon itu bagi memulakan kerja-kerja pencucian menggunakan cecair khas bagi membaiki fon yang dimasuki air.

Setelah siap dicuci, kami memeriksa papan induk atau logicboard fon tersebut dan mendapati ianya sudah berada didalam keadaan litar pintas atau short circuit di jalur hard disknya. Ini kerana pemiliknya gagal mematikan fon tersebut sebaik sahaja dimasuki air sebelum ini. Ini memudahkan kejadian litar pintas berlaku di papan induknya.

Juruteknik kami yang sering membaiki kes-kes sebegini terus menghubungi pemiliknya bagi menerangkan jalan kerja yang akan diambil beserta kos baikpulih yang diperlukan kelak. Pemiliknya terus bersetuju sebaik sahaja mendegar penerangan yang tawaran istimewa dari kami itu.

Akhirnya, iPhone Xr milik Puan Sufiya yang tidak hidup berbulan-bulan sebelum ini kembali hidup dan pulih semula seperti biasa sejurus sahaja ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman luas didalam mengendalikan kes-kes kerosakan logicboard padan iPhone dan iPad.

Repair logicboard iPhone Xr

Sebaik siap dibaiki BenAbas Gadget

Nak repair motherboard iPhone / iPad tapi tak tahu dimana tempatnya?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih motherboard iPhone & iPad berkualiti dengan harga berpatutan.

Anda boleh terus ke premis perniagaan kami yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, Aras Bawah, No 2. Presint 8 Putrajaya. Kami juga boleh ditemui melalui Waze atau Google Maps menerusi pautan ini.

Boleh juga berhubung terus dengan juruteknik kami melalui talian Whatsapp. Kami sangat mengalu-alukan kedatangan tuan-tuan di premis kami. Semoga masalah pada peranti tuan-tuan dapat diselesaikan dengan baik oleh juruteknik kami kelak.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget #repairiphonemurah #repairskriniphone #repairiphonepuchong #repairiphoneputrajaya #repairiphonecyberjaya #repairmotherboardiphone #repairmotherboardipad #repairlogicboardiphone #repairlogicboardboardipad #applemalaysia #iphonemalaysia

 

Updates

iphoneMotherboardRepairWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *