Baiki Face ID iPhone Xr – Terengganu

Baiki-Face-ID-iPhone-Xr-Kedai-Baiki-Motherboard-Repair-Logicboard-iPhone-Putrajaya-Cyberjaya-Serdang-Puchong-Kajang-Bangi-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi-KLIA-Nilai

Face ID disabled selepas masuk air!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Apple model iPhone Xr milik seorang pelanggan kami yang datang dari Kuala Nerus, Terengganu iaitu Encik Azmi.

Beliau yang pernah berhubung dengan kami melalui talian Whatsapp pada musim Perintah Kawalan Pergerakan lalu pernah menyatakan hasrat untuk mengepos fon beliau yang dikatakan mengalami kerosakan setelah dimasuki air.

Sebaik sahaja arahan sekatan merentas negeri diumumkan pihak pemerintah, beliau terus ke Putrajaya untuk ke premis kami bagi menyerahkan sendiri fon tersebut.

Sewaktu beliau menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami, beliau turut menerangkan kepada kami serba sedikit latar belakang sebelum kerosakan itu terjadi. Setelah dimasuki air, beliau telah menghantar fon tersebut ke kedai dikawasan kediamannya dan walaupun ianya berjaya dihidupkan semula, fungi Face ID yang menjadi benteng keselamatan utama fon itu telah rosak dan tidak dapat digunakan semula.

Setelah mendengar penerangan pemiliknya, kami terus memeriksa dan mendapati notis fungsi A problem was detected with the TrueDepth Camera, Face ID has been disabled muncul pada paparan setting. Ini memberikan kami bayangan awal bahawa flex cable yang mengawal fungsi Face ID itu telahpun rosak dek kerana dimasuki air. Tidak dapat tidak, ianya perlu dibaiki dan digantikan dengan set yang baru jika pemiliknya ingin menggunakan fungsi itu semula kelak.

Seusai sahaja kami selesai meneliti dengan mendalam, kami menyimpulkan bahawa flex cable sudahpun rosak dan berlaku litar pintas kerana dimasuki air sebelumnya. Pemiliknya terus bersetuju dengan kami setelah mendengar penerangan kami yang berupa gerak kerja yang akan diambil beserta kos baikpulih yang diperlukan nanti.

Akhirnya, iPhone Xr milik Encik Azmi dari Kuala Nerus, Terengganu itu kembali normal dan fungsi Face ID nya kembali pulih seperti sebelumnya sebaik sahaja siap dibaiki juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman luas didalam mengendalikan kes-kes kerosakan motherboard pada iPhone dan iPad.

Setelah siap dibaiki BenAbas Gadget

Nak repair motherboard iPhone / iPad tapi tak tahu dimana tempatnya?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih motherboard iPhone & iPad berkualiti dengan harga berpatutan.

Anda boleh terus ke premis perniagaan kami yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, Aras Bawah, No 2. Presint 8 Putrajaya. Kami juga boleh ditemui melalui Waze atau Google Maps menerusi pautan ini.

Boleh juga berhubung terus dengan juruteknik kami melalui talian Whatsapp. Kami sangat mengalu-alukan kedatangan tuan-tuan di premis kami. Semoga masalah pada peranti tuan-tuan dapat diselesaikan dengan baik oleh juruteknik kami kelak.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget #repairiphonemurah #repairskriniphone #repairiphonepuchong #repairiphoneputrajaya #repairiphonecyberjaya #repairmotherboardiphone #repairmotherboardipad #repairlogicboardiphone #repairlogicboardboardipad #applemalaysia #iphonemalaysia

Updates

FaceIDRepairIOSiphoneMotherboardRepair

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *