Baiki Bateri Vivo Y31 – Putrajaya

Vivo Y31 Bootloop.

Fon asyik restart-restart sampai bateri habis!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget telah berjaya menyelesaikan suatu masalah yang terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Vivo model Y31 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 8 iaitu Puan Adeanne.

Beliau yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya kami dapat membaiki semula fon itu yang dikatakan oleh pemiliknya terdapat masalah sewaktu ingin masuk ke menu utama.

Keadaan yang dimaksudkan beliau itu adalah fon tersebut sebenarnya mengalami masalah restart-restart dan gagal untuk hidup atau lebih dikenali sebagai bootloop.

Sebaik sahaja kami melihat keadaan tersebut, kami menjelaskan kepada pemiliknya yang kami perlu memeriksanya terlebih dahulu memandangkan masalah seperti ini biasanya boleh terjadi pada kegagalan sistem software atau hardwarenya dimana kerosakan bateri juga sering mengakibatkan permasalahan seperti ini untuk berlaku.

Apabila kami melihat bacaan arus voltage bateri, kami mendapati ianya menunjukkan bacaan tidak normal bagi sesebuah bateri smartphone. Pemiliknya bersetuju untuk kami gantikan bateri yang baru sebaik sahaja dimaklumkan tentang punca masalah yang berlaku beserta kos baikpulihnya.

Fon Vivo Y31 milik Puan Adeanne dari Presint 8 itupun kembali hidup normal setelah siap digantikan dengan sebuah bateri yang baru oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman luas didalam menangani permasalahan bootloop yang sering terjadi pada peranti Android.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

Bootloopvivo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *