Vivo V9 Rosak Sebab Masuk Air – Nilai

Vivo V9 LCD Replacement

Ganti LCD skrin Vivo V9 yang rosak kerana masuk air

Selesai ganti set layar skrin lcd yang baru untuk fon Vivo V9 milik Encik Adib yang datang jauh-jauh dari Nilai semata-mata ingin mendapatkan servis BenAbas Gadget yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, No 2, Presint 8 Putrajaya.

Vivo V9 Water Damaged

Dalam proses baikpulih

Encik Adib yang datang ke premis kami sambil ditemani ibunda beliau mahu kami tolong periksa dan servis fon beliau yang sudah lagi tidak dapat dihidupkan setelah masuk air. Sempat kami tanyakan darimana beliau tahu tentang kedai kami yang terletak jauh dari kediaman beliau ini, jawabnya melalui hasil carian Google, beliau terjumpa kes Vivo v9 yang berjaya dibaiki oleh BenAbas Gadget setelah rosak kerana masuk air hujan beberapa bulan yang lalu.

Seperti biasa, bagi setiap kes fon yang mengalami masalah water damaged, kami akan mulakan dengan sesi cucian setiap bahagian komponen didalam fon tersebut bagi mengelakkan sebarang kes short circuit di kemudian hari. Setelah siap cuci dan bersihkan setiap bahagian dan komponen, kami dapati yang motherboard Vivo V9 Encik Adib masih lagi bernyawa dan berfungsi dengan baik tetapi ianya tidak boleh menyala.

Setelah diperiksa dengan lebih mendalam, ternyata layar skrin fon ini sudahpun rosak akibat terkena air dan bila kami terangkan kos dan tempoh waranti yang kami tawarkan jika Encik Adib bersetuju untuk gantikan dengan yang baru, terus sahaja beliau dan ibundanya bersetuju dengan tawaran istimewa kami.

Viv0 V9 Water Damaged

Setelah siap dibaiki

Akhirnya, Vivo V9 milik Encik Adib yang datang dari Nilai itu kembali hidup dan berfungsi semula dengan normal dan baik seperti biasa setelah kami gantikan dengan set layar skrin lcd yang baru. Beliau melangkah pulang dari kedai kami dengan senyuman lebar dan berpuas hati dengan perkhidmatan kami.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

Updates

LCDDamagedvivoWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *