Vivo V9 Masuk Air – Cyberjaya

Vivo V9

Vivo V9 tak boleh hidup

Vivo V9 Pn. Ili didalam proses baikpulih

BenAbas Gadget menerima kedatangan Pn. Ili dari Cyberjaya bersama fon Vivo V9 milik beliau yang tidak boleh menyala selepas terkena air hujan. Bila kami buka dan periksa, kami dapati ruangan dalaman Vivo V9 beliau telah penuh ditakungi air hujan.

Vivo V9

Didalam proses ujian kualiti alat ganti

Tanpa berlengah lagi, terus kami mulakan prosedur biasa bagi sesebuah fon yang masuk atau terkena air iaitu meleraikan setiap komponen dan bahagian fon untuk dicuci satu persatu. Setelah siap kami cuci dengan cecair khas, kami dapati bacaan mainboard Vivo V9 ini masih normal dan boleh dihidupkan. Cuma paparan gambar pada layar skrinnya atau lcd tidak keluar gambar dan hanya gelap gelita.

Skrin gelap tapi led notification menyala

Vivo V9

Vivo V9 Pn Ili yang sudah siap digantikan dengan set lcd yang baru

Bila kami lanjutkan proses troubleshoot, kami dapati lcd Vivo v9 ini sudah mengalami kerosakan akibat dimasuki air dan perlu diganti. Pn Ili terus setuju untuk kami gantikan dengan set lcd yang baru setelah kami terangkan kos dan tempoh waranti yang menarik dan berpatutan. Setelah siap kami gantikan dengan set lcd yang baru, Vivo V9 milik Pn. Ili dari Cyberjaya kembali hidup normal dan berfungsi baik seperti sebelumnya,

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Nak repair smartphone? Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

Updates

LCDDamagedvivoWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *