Tukar Bateri Asus Zenfone 2 Z00AD – Bandar Seri Putra

Asus Zenfone

Asus Zenfone 2 Auto Shutdown

Asus Zenfone

Asus Z00Ad Ustaz Sabarudin setelah siap dibaiki

Selesai ganti set bateri yang baru untuk fon Asus Zenfone 2 Z00AD milik Ustaz Sabarudin dari Bandar Seri Putra. Ustaz Sabarudin yang singgah ke premis BenAbas Gadget di Fasa 4C, Blok CA, Presint 8 minta technician kami untuk periksa fon beliau yang katanya mengalami masalah bateri.

Pantang 50%

Asus Zenfone

Asus Z00AD Ustaz Sabarudin setelah siap dibaiki

Fon ni, bateri dia  pantang turun 50% bang. Bila turun 50% je mesti padam sendiri tiba2. Kenapa macam tu ekkk? Bateri dia problem ke”?? 

Soal ustaz Sabarudin pada technician BenAbas Gadget sewaktu didalam premis kami. Setelah kami periksa dengan lebih lanjut, kami dapati memang baterinya yang dikeluarkan kilang pada tahun 2014 itu sudah mengalami kerosakan dan perlu digantikan dengan yang baru jika mahu terus gunakan Asus Zenfone 2 beliau dengan normal semula.

Asus Zenfone

Dalam proses baikpulih dan ujian kualiti alat ganti

Kami juga sempat kongsikan tips2 dan petanda  yang boleh dilihat secara mata kasar pada fizikal sesebuah telefon jika mengalami kerosakan pada bateri. Dan bila kami tanyakan jika beliau mahu gantikan dengan set bateri yang baru atau tidak, memandangkan stok bateri model ini ada didalam kedai kami, terus beliau katakan iya. Tanpa berlengah masa, terus kami gantikan set bateri yang baru bagi fon Asus Zenfone 2 Z00AD milik Ustaz Sabarudin dari Bandar Seri Putra dan fon beliau kembali hidup normal dengan baik seperti sediakala.

Asus Zenfone

Dalam proses baikpulih

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat servis & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Nak repair smartphone? Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

Updates

asusBateriZenfone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *