Repair Xiaomi Redmi Note 4 Masuk Air – Bandar Baru Bangi

Redmi Note 4 Water Damaged

Xiaomi Redmi Note 4 rosak bateri

Selesai ganti set bateri yang baru untuk fon Xiaomi Redmi Note 4 milik Encik Khairul yang telah datang dari Bandar Baru Bangi. Encik Khairul minta kami periksa dan servis fon beliau yang tidak boleh dihidupkan selepas masuk ke dalam swimming pool.

Redmi Note 4 Water Damaged

Komponen yang terjejas akibat dimasuki air

Seperti biasa, setiap fon yang masuk atau rosak terkena air BenAbas Gadget akan mulakan dengan sesi cucian setiap bahagian dan komponen peralatan dalaman dengan menggunakan cecair khusus bagi alatan elektronik.

Selepas siap kami cuci setiap komponen dan bahagian dalaman fon, kami cuba untuk periksa bacaan aliran arus voltage motherboard fon ini dengan alat pembekal kuasa kami dan hasilnya, kami dapati fon Encik Khairul masih lagi normal dan tidak terkesan dengan air yang masuk.

Cumanya, berlaku satu masalah dimana fon beliau tidak dapat dihidupkan dengan bateri dan gagal untuk dicas walau sudah dicuba berjam-jam lamanya. Melihat keadaan yang seperti itu, kami terus memeriksa bateri fon beliau dan kami mendapati yang bacaan voltagenya sudahpun berada didalam luar paras normal bagi sesebuah bateri fon.

Redmi Note 4 Water Damaged

Setelah siap dibaiki

Encik Khairul terus minta kami dapatkan stok bateri untuk fon beliau dan dalam masa yang tidak sampai sejam, bateri baru tersebut siap diganti dan masalah yang timbul sebelum inipun selesai. Encik Khairul pulang ke Bandar Baru Bangi bersama-sama Xiaomi Redmi Note 4 dalam keadaan tersenyum gembira.

 

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#

 

Updates

BateriWaterDamagedxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *