Repair Samsung J1 Mini Tak Boleh Hidup – Cyberjaya

Samsung J106

Samsung J1 Mini Prime rosak “power button”

Selesai baiki fon Samsung J1 Mini Prime J106 milik seorang pelanggan setia BenAbas Gadget iaitu Puan Ili yang datang dari Cyberjaya. Puan Ili yang sebelum ini pernah datang ke kedai kami yang terletak di Fasa 4C Blok Ca Presint 8 untuk membaiki fon Vivo V9 beliau yang masuk air datang ke kedai kami bersama fon Samsung J1 Mini Prime beliau yang tidak boleh dihidupkan.

Dalam proses menggantikan power button yang baru

Bila kami periksa dengan alat pembekal kuasa, kami dapati fon beliau gagal untuk dihidupkan sama sekali. Melihat keadaan yang seperti itu, kami terus cuba membaca arus tegangan voltage yang masuk sewaktu fon dicas. Agak mengejutkan dimana bacaan arus voltage sewaktu charging menunjukkan fon beliau masih normal dan boleh dicas secara normal.

Tanpa membuang masa, terus kami lakukan penelitian di bahagian power button dan apa yang kami temui adalah terdapat sedikit shorting pada komponen tersebut. Dan masalah itulah yang membuatkan fon gagal untuk dihidupkan dan digunakan.

Samsung J106

Setelah siap dibaiki

Setelah mendapat lampu hijau dari tuan punya fon, terus kami bongkar dan cabut power button Samsung J1 Mini Prime ini untuk memulakan sesi baikpulih. Akhirnya, fon milik Puan Ili yang datang dari Cyberjaya ini kembali pulih dan dapat dihidupkan secara normal dan baik semula.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#

Updates

PowerButtonsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *