Repair Charging Port Huawei Nova Lite – Putrajaya

Repair-Handphone-Huawei-Nova-Lite-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Puchong-Kajang-Serdang

Cas berjam-jam pun tak mahu hidup!

Alhamdulillah. Berjaya menyelesaikan masalah fon yang tidak boleh dicas yang telah terjadi pada fon salah seorang pelanggan setia kami dari Presint 18 iaitu Encik Hanif. Encik Hanif yang singgah ke premis perniagaan BenAbas Gadget telah menyerahkan fon Huawei Nova Lite milik beliau dan meminta kami untuk memeriksa dan menyelesaikan masalah yang terjadi ke atas fon kesayangan beliau itu.

Bila kami perhatikan, rupa-rupanya fon itu adalah fon yang sama pernah beliau hantar ke tempat kami dahulu yang mana ianya mengalami kerosakan pada bateri. Kali ini beliau kembali dengan masalah yang lain pula iaitu fonnya tidak boleh dicas. Bahkan walaupun sudah dicas berjam-jam lamanya, ianya tetap tidak memberikan sebarang respon. Mendengar sahaja penjelasan beliau, terus sahaja kami bongkarkan komponen dalaman fon ini untuk memulakan kerja-kerja baik pulih.

Sudah menjadi SOP kami sebelum memulakan kerja-kerja baikpulih, kami akan memeriksa secara asas dahulu untuk mempastikan kami tidak tersalah baiki komponen yang tidak bermasalah. Ini kerana walaupun pelanggan kami mengatakan ianya berpunca dari charging port, kami tetap akan memulakan pemeriksaan secara asas dahulu supaya tidak berlaku sebarang kecuaian dan kerugian pada kedua-dua belah pihak.

Setelah dapat dipastikan punca kerosakannya datang set charging portnya yang sudah rosak, juruteknik kami terus memulakan kerja menggantikan set charging port dan akhirnya dalam masa yang tidak sampai satu jam, fon Huawei Nova Lite milik Encik Hanif yang datang dari Presint 18 itu kembali boleh dicas dan hidup semula seperti biasa dengan begitu cemerlang. Moga beliau berpuas hati dengan hasil kerja BenAbas Gadget.

Repair-Handphone-Huawei-Nova-Lite-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Puchong-Kajang-Serdang

Setelah siap dibaiki

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

Charging Porthuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *