Repair Bateri Huawei Nova Lite – Putrajaya

Huawei Nova Lite Battery Damaged

Bateri Huawei Nova Lite kerap drop percentage

Selesai menggantikan set bateri yang baru untuk fon Huawei Nova Lite milik Encik Hanif yang telah datang dari Presint 18, Putrajaya. Encik Hanif ketika singgah di premis perniagaan BenAbas Gadget yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, Presint 8 sambil ditemani anak-anak beliau telah meminta kami untuk memeriksa fon beliau yang terdapat sedikit masalah.

Dalam proses baikpulih dan ujian kualiti alat ganti

Beliau menerangkan pada kami yang fonnya tidak dapat digunakan melainkan jika dicucuk dengan power bank atau dengan erti kata lain memerlukan ianya untuk sentiasa dicas. Jika dicabut kabel usb tersebut, dengan serta-merta ianya akan terpadam.

Sebaik sahaja kami mendengar pernyataan beliau, terus kami katakan yang ianya adalah salah satu dari tanda-tanda sesebuah bateri fon yang sudah dan mula untuk rosak. Tanpa membuang masa, terus kami periksa arus keluar masuk sewaktu proses pengecasan dan ternyata ianya normal lagi. Setelah itu, kami ukur pula voltage bateri beliau dan ternyata ianya sudah tidak lagi normal dan memerlukan penggantian segera jika masih ingin menggunakan fon tersebut.

Setelah siap dibaiki

Setelah kami terangkan kos dan tempoh waranti yang ditawarkan pada sesebuah bateri baru Huawei Nova Lite, beliau terus bersetuju untuk mengambil khidmat kami dan dalam masa lebih kurang 45 minit, Huawei Nova Lite milik Encik Hanif yang datang dari Presint 18 itu tadi kembali normal dan berfungsi baik semula seperti biasa.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#

 

Updates

Baterihuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *