Repair Bateri Sony Z5 – Petaling Jaya

Sony Z5 Stucked On Logo.

Fon tak boleh masuk menu utama!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Sony model Z5 Dual milik seorang pelanggan kami yang datang dari Petaling Jaya iaitu Puan Aida.

Beliau yang singgah bersama-sama rakannya yang juga pelanggan kami iaitu Puan Fyda telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksanya sekaligus membaiki supaya ianya dapat digunakan semula tanpa sebarang masalah seperti sebelum ini.

Ketika diperiksa, kami mendapati fon tersebut dapat hidup cuma ia tidak dapat memasuki menu utama dan hanya tersangkut diruangan logo sewaktu dihidupkan. Oleh kerana amat memerlukan maklumat serta data didalam fon tersebut, beliau telah berkunjung ke tempat kami atas saranan rakan beliau itu.

Setelah diperiksa, kami mendapati bateri fon tersebut sudahpun berada diluar paras normal bagi sesebuah bateri smartphone da jalan yang tinggal untuk menghidupkan fon tersebut adalah dengan menggantikan baterinya dengan sebuah bateri yang baru.

Sebaik sahaja mendengar kos dan tempoh jaminan yang akan disertakan sekali, pemiliknya terus bersetuju dan meminta kami untuk menggantikannya dengan sesegera yang mungkin kerana mahu menggunakannya atas urusan peribadi. Tidak sampai 20 minit, fon Sony Z5 Dual milik Puan Aida dari Petaling Jaya itupu kembali pulih dan dapat digunakan dengan baik setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Sony Z5 Stucked On Logo.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

Updates

BateriSony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *