Repair Bateri Sony Xperia Z3 – Putrajaya

Sony Xperia Z3 Battery Damaged

Berjam-jam tunggu nak masuk menu utama!

Alhamdulillah. Kami berjaya menyelesaikan masalah restart-restart di sekitar logo utama sebelum masuk ke menu utama ataupun lebih dikenali sebagai bootloop pada fon Sony Xperia Z3 milik Puan Shamira yang telah datang dari Presint 8. Puan Shamira yang datang ke premis perniagaan kami yang terletak di Fasa 4C Blok CA Presint 8 telah meminta juruteknik kami untuk tolong periksa fon beliau yang menghadapi masalah itu sejak kelmarin.

Beliau juga turut bercerita yang pada mulanya fon itu tidak ada sebarang masalah dan berfungsi biasa secara normal. Akan tetapi setelah terjatuh dari dakapan, terus sahaja ianya reboot dan kekal sahaja didalam posisi bootloop itu. Sebaik sahaja mendengar penjelasan beliau, terus kami bongkar fon itu dengan tujuan memulakan sesi diagnosis untuk mencari dimanakah punca sebenar kerosakan yang terjadi.

Pada mulanya kami menyangkakan ianya berpunca dari butang kuasa kerana masalah seperti ini juga kadang kala berlaku disebabkan kerosakan pada bahagian itu. Ianya berlaku akibat butang kuasa tersebut terkepit atau tersumbat kedalam dan menyebabkan ianya kekal didalam posisi seperti hendak dihidupkan. Namun setelah diamati dengan alat pembekal kuasa kami, ternyata kami silap dan butang kuasanya tidak mengalami sebarang permasalahan.

Melihat sahaja keadaan seperti itu, kami terus mengambil baterinya dan memulakan sesi mengukur tahap bacaan voltage baterinya untuk melihat samada ianya masih normal ataupun tidak dan seperti yang sudah dijangka, ianya tidak lagi berada dibawah paras normal bagi sesebuah bateri. Susulan daripada itu, kami cuba untuk melakukan proses jumpering bateri tersebut dengan harapan ianya masih lagi boleh digunakan dengan baik selepas ini namun hasilnya negatif kerana bateri tersebut tidak lagi memberikan sebarang respon sewaktu dan selepas dijumper.

Setelah siap menyiasat punca kerosakan, kami memberitahu Puan Shamira tentang punca dan kos baikpulih yang dikenakan beserta tawaran istimewa yang menyebabkan beliau terus sahaja bersetuju dengan tawaran BenAbas Gadget tersebut. Akhirnya, dalam masa yang tidak sampai 1 jam, fon Sony Xperia Z3 milik Puan Shamira yang datang dari Presint 8 itu kembali hidup normal dan berfungsi semula seperti biasa.

Setelah siap dibaiki

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

BateriSony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *