Repair Bateri Samsung S6 Edge – Putrajaya

Samsung S6 Edge G925 Battery Fast Drain

Tak sampai separuh hari bateri dah “kong”!

Alhamdulillah. Berjaya menyelesaikan masalah fon yang terkena penyakit bateri yang sering kehabisan tenaga dan kuasa pada kadar yang sangat cepat walaupun baru sahaja dicaj penuh. Masalah tersebut telah terkena pada fon Samsung Galaxy S6 Edge G925f milik Encik Faizul yang telah datang dari Presint 11.

Samsung S6 Edge Battery Fast Drain

Sewaktu didalam proses baikpulih

Encik Faizul yang datang ke premis perniagaan BenAbas Gadget telah meminta kami untuk tolong tengok dan periksa masalah yang telah melanda pada fon beliau itu. Beliau juga turut bercerita yang bateri fon beliau tidak dapat bertahan walaupun setengah hari sesudah dicaj penuh ke 100%. Bahkan ianya terpaksa dicucuk dan dibekalkan dengan kuasa dari power bank sekiranya ingin digunakan dalam masa yang lama.

Mendengar sahaja penjelasan beliau, terus kami periksa keadaan bateri beliau dan seperti dijangka, bacaan voltagenya sudahpun berada diluar paras normal bagi sesebuah bateri smartphone. Setelah diperiksa, kami sempat menjelaskan kepada beliau tentang ciri-ciri yang kebiasaannya terjadi pada sesebuah bateri smartphone yang akan dan sudah rosak. Setelah itu kami menerangkan kepada beliau jalan penyelesaian beserta kos istimewa yang dikenakan sekiranya ingin terus menggunakan fon ini.

Sebaik sahaja mendengar penjelasan kami yang berupa tawaran istimewa ini, Encik Faizul terus bersetuju untuk kami baiki semula fon kesayangan beliau ini. Akhirnya, dalam masa yang tidak sampai 1 jam, Samsung Galaxy S6 Edge G925f milik Encik Faizul yang datang dari Presint 11 ini kembali hidup dan berfungsi normal semula seperti biasa. Encik Faizul juga tersenyum lebar sewaktu melangkah keluar dari kedai kami kerana berpuas hati dengan hasil kerja kami.

Samsung S6 Edge Battery Fast Drain

Setelah siap dibaiki

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

Baterisamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *