Repair Bateri Lenovo A806 – Putrajaya

Lenovo A806 Bootloop

Nak on langsung tak boleh!

Alhamdulillah. Berjaya menyelesaikan masalah bootloop yang telah berlaku keatas fon Lenovo A806 milik salah seorang pelanggan setia kami yang datang dari Presint 9 iaitu Encik Nur Muhammad. Encik Nur Muhammad yang datang ke premis perniagaan BenAbas Gadget sedari awal pagi lagi telah meminta kami untuk memeriksa dan baiki semula fon beliau yang tidak dapat digunakan itu.

Seperti biasa, bila dapat sahaja fon yang bermasalah sebegini, terus kami capai alat pembekal kuasa kami untuk melihat bacaan arus elektrik didalam fon tersebut. Proses ini sebenarnya sangat penting bagi juruteknik kami supaya tidak ada sebarang kesilapan punca kerosakan berlaku selanjutnya akan merugikan kedua-dua pihak. Setelah diamati, kami dapati fon tersebut dalam dihidupkan dengan normal dan berfungsi baik tanpa sebarang masalah.

Selanjutnya, terus kami sasarkan ke arah bateri fon tersebut dan memulakan sesi mengukur bacaan voltage baterinya. Seperti yang dijangka, bacaan arus voltagenya menunjukkan bacaan tidak normal bagi sesebuah bateri. Tanpa membuang masa terus kami menerangkan punca kerosakan yang berlaku dimana ianya datang dari bateri ini yang menyebabkan salah satu tanda bateri rosak itu terjadi yakni bootloop.

Sebaik sahaja mendengar penjelasan juruteknik kami, Encik Nur Muhammad bersetuju untuk membeli set bateri yang baru dari BenAbas Gadget dan setelah digantikan dengan bateri yang baru, fon Lenovo A806 milik beliau yang datang dari Presint 9 itu kembali hidup dan berfungsi normal semula seperti sediakala tanpa sebarang masalah.

Setelah siap digantikan dengan set bateri yang baru

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

Baterilenovo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *