Repair Bateri Huawei P9 – Taman Putra Perdana Puchong

Repair-Bateri-Handphone-Huawei-P9-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-Kajang-Bangi-Serdang-Sepang

Handphone terpadam setiap kali ambik gambar!

Alhamdulillah. Berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah melanda keatas fon Huawei P9 milik salah seorang pelanggan setia kami sejak dahulu iaitu Encik Ismail yang telah datang dari Taman Putra Perdana Puchong. Beliau yang singgah ke premis perniagaan kami telah menyerahkan fon beliau dan meminta juruteknik kami untuk memeriksa sekaligus membaikinya semula.

Sebaik saja kami menerima fon tersebut, terus kami bertanyakan tentang permasalahan yang dhadapi dan terus sahaja beliau menjawab yang fon kesayangannya ini menghadapi masalah peratusan kuasa bateri yang terlalu cepat turun mendadak dan mati secara tiba-tiba.

Lebih parah lagi ada beberapa aplikasi yang selalu digunakan didalam urusan seharian juga menghadapi masalah dan tidak dapat dibuka dengan sempurna. Diantara yang terkesan terus adalah aplikasi kamera nya yang akan menyebabkan fon terpadam secara terus ketika mahu digunakan.

Sebaik sahaja beliau habis menerangkan kepada kami masalah yang dihadapi terus kami bongkarkan fon itu untuk memulakan sesi mencari punca kerosakan sekaligus membaikinya semula. Mendengar penerangan dari pemiliknya, kami merasakan yang baterinya mungkin adalah punca utama dan berbekalkan alat pengukur bacaan arus voltage bateri yang terdapat dikedai kami, terus kami memulakan sukatan bacaan pada baterinya.

Seperti yang sudah dijangka, bateri fon tersebut yang sudah digunakan hampir 3 tahun itu sudahpun berada diluar paras normal sesebuah bateri. Setelah mendapat persetujuan dari pemiliknya, kami terus memulakan proses penukaran bateri baru dan akhirnya dalam masa yang tidak samai 30 minit, fon Huawei P9 milik encik Ismail yang datang dari Taman Putra Perdana, Puchong itu kembali hidup normal dan berfungsi baik seerti biasa semula. Semoga beliau kekal berpuas hati dengan layanan dan hasil kerja BenAbas Gadget.

Repair-Bateri-Handphone-Huawei-P9-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-Kajang-Bangi-Serdang-Sepang-Dengkil

Setelah siap dibaiki

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

Baterihuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *