Repair Bateri Honor 8 – Cyberjaya

Repair-Bateri-Huawei-Honor-8-Kedai-Repair-Handphone-Area-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-Bangi-Serdang-Kajang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Peratus bateri cepat sangat drop!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah melanda ke atas sebuah fon model Honor 8 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Cyberjaya iaitu Encik Muhammad Farhan.

Beliau yang menemui kewujudan premis perniagaan kami hasil dari pencarian di Google telah datang bersendirian dan menyerahkan kepada kami fon beliau dan meminta juruteknik kami untuk memeriksa dan membaikinya semula supaya boleh digunakan tanpa sebarang masalah.

Sebelum memulakan kerja-kerja baikpulih, sempat kami ajukan soalan tentang permasalahan apa yang sedang dihadapi pada fon tersebut dan dia terus menerangkan kepada kami yang baterinya menghadapi masalah cepat habis dan terkadang peratusan kuasa baterinya menurun sehingga ke 60% dalam masa beberapa minit sahaja walaupun baru sahaja siap dicas sepenuhnya sehingga 100%.

Sebaik sahaja mendengar penjelasan beliau, kami lantas menerangkan kepada beliau bahawa itu adalah diantara ciri-ciri yang sering terjadi pada sesebuah smartphone yang mengalami kerosakan pada bateri.

Tanpa membuang masa, terus kami bongkar fon tersebut untuk memulakan kerja-kerja mengukur tahap kenormalan arus voltage yang terdapat pada bateri tersebut dan seperti yang sudah diduga, ianya menunjukkan bacaan yang tidak normal setelah digunakan selama hampir 2 tahun lebih.

Melihat keadaan yang seperti itu, kami terus menerangkan kepada beliau kos dan tempoh waranti yang ditawarkan sekiranya beliau ingin menggantikan set bateri yang baru buat fon kesayangannya itu dan tanpa ragu-ragu beliau terus bersetuju. Akhirnya, dalam masa yang tidak sampai 1 jam, fon Huawei Honor 8 milik Encik Muhammad Farhan yang datang dari Cyberjaya itu kembali pulih dan berfungsi baik semula setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman membaiki smartphone Android.

Repair-Bateri-Huawei-Honor-8-Kedai-Repair-Handphone-Area-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-Bangi-Serdang-Kajang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

 

Updates

BateriHonor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *