Bateri Xiaomi Redmi Note 3 bermasalah – Putrajaya


Pening phone kesayangan tak boleh dicas

Pada 17 November 2018 yang lepas, premis Benabas Gadget yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, Presint 8 Putrajaya dikunjungi sepasang suami isteri dari Presint 17 yang mengadu berkenaan masalah fon Xiaomi Redmi Note 3 mereka yang tidak boleh dicas walaupun sudah dicas dengan kabel usb yang baru. Mereka pada mulanya mengesyaki charging port dan meminta juruteknik kami untuk menggantikan set charging port yang baru.

Dalam proses baikpulih dan ujian kualiti alat ganti

Setelah kami periksa dan lakukan sesi troubleshooting kami dapati fon beliau masih boleh dicas dan aliran elektrik yang masuk dapat dibaca dengan normal. Cuma peratus bateri beliau hanya statik dan tidak meningkat walau sudah dicas dalam jangka waktu yang lama. Bila kami lakukan pemeriksaan lanjut, kami terjumpa punca masalah sebenar fon mereka iaitu bateri yang sudah pun tidak normal dan perlu diganti.

Dalam proses baikpulih dan ujian kualiti alat ganti

Lega bila fon kembali normal

Xiaomi Note 3 milik pasangan suami isteri dari Presint 17 itu kembali normal setelah siap kami gantikan dengan set bateri yang baru. Masalah bateri fon yang rosak ini sememangnya menjadi salah 1 punca utama didalam dunia smartphone pada masa kini. Dan kami akan kongsikan petanda bateri smartphone yang rosak pada post yang akan datang

Redmi Note 3 En. Sahel yang sudah siap dibaiki

Redmi Note 3 En. Sahel yang sudah siap dibaiki

Nak repair handphone?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat servis & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.
.
Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :
-X boleh on
-Xboleh cas
-Skrin bermasalah : Menyala xboleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.
-Simkad dan network problem.
-Handphone restart2
-Sangkut di logo
-Imei null,Baseband unknown
-EMMC & Userdata recovery
-FRP / Google lock
-Unlock carier
-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau klik sahaja link ini untuk lebih mudah

Updates

BateriRedmiNotexiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *