Bateri Lenovo Tab 7 Cepat Drop – Putrajaya

Lenovo Tab 7

Mati akal dibuatnyaaa

Dalam proses troubleshoot

Selesai ganti bateri baru untuk tablet Lenovo Tab 7 milik Pn. Haslinda dari Fasa 4C, Blok CA Presint 8. Pn. Haslinda. Pn Haslinda minta BenAbas Gadget untuk periksa tablet beliau yang katanya cepat sangat drop peratusan baterinya dengan banyak dan mendadak.

Dalam proses ujian kualiti alat ganti

Beliau cerita yang tablet ni walaupun baru sahaja dicas sehingga 100%, tablet ni akan jatuh peratusnya ke 30-40 % sahaja secara tiba-tiba. Dan nasiba tak baik, hari ini tabletnya terus tak hidup2 walau sudah dicas lama. Bila kami periksa, kami dapati bateri tablet beliau memang sudah berada dalam keadaan “kong” dan tidak boleh digunakan lagi walaupun sudah dijumper secara direct.

Lenovo Tab 7 yang sudah siap dibaiki

Pn. Haslinda minta kami tukarkan terus dengan set bateri yang baru dan sambil kami teruskan kerja-kerja baikpulih tablet beliau, sempat juga kami kongsikan tips penjagaan bateri dan tanda2 yang kerap dan selalu berlaku pada sesebuah smartphone yang mengalami kerosakan bateri pada beliau. Moga beliau lebih alert selepas ini dan tidak tangguh2 untuk terus ke kedai kami bila tanda2 bateri rosak tu muncul pada smartphone atau tablet beliau.

Lenovo Tab 7 yang sudah siap dibaiki

Setelah siap kami gantikan dengan set bateri yang baru, Lenovo Tab 3 Pn. Haslinda kembali hidup dan pulih sepenuhnya seperti biasa. Bukan sahaja hantar baiki tablet, bahkan sebelum pulang beliau juga siap beli sebuah fon Samsung J1 Ace 2nd hand dari kedai kami. Nak buat fon backup dan emergency katanya. Tertarik dengan harga murah yang kami tawarkan, tanpa ragu2 terus beliau sambar. Risau ada pembeli lain lah tuuu. Hihi.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat servis & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Nak repair smartphone? Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

Updates

BateriJ1Acelenovosamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *