Baiki U2 IC iPhone 6 – Putrajaya

Baiki-Tristar-IC-iPhone-6-Kedai-Baiki-Motherboard-iPhone-Repair-Logicboard-iPhone-Cyberjaya-Putrajaya-Serdang-Puchong-Kajang-Bangi-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi-KLIA-Nilai (2)

Masalah klasik iPhone 6.

Alhamndulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu kes yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Apple model iPhone 6 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 3 iaitu Encik Firdaus.

Beliau yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani isteri beliau telah meneyrahkan peranti tersebut dan meminta supaya kami memeriksa punca dan kos kerosakan yang dihadapi.

Ini kerana beliau telah pergi ke beberapa tempat sebelum ini dan hasilnya amat menghampakan kerana mereka tidak mampu membaiki peranti tersebut. Hasilnya, fon itu tidak dapat digunakan selama lebih dari 2 tahun.

Setelah kami melihat bacaan voltan pada logicboardnya melalui alat pembekal kuasa yang terdapat di meja kerja kami, kami mendapati fon tersebut mengalami masalah kebocoran yang mengakibatkan ia tidak dapat dihidupkan kerana fungsi charging telahpun rosak.

Kerosakan seperti ini sering terjadi pada model iPhone 5 sehingga iPhone siri 7. Dimana U2 IC yang bertanggugjawab untuk bekerja bagi jalur USB akan rosak sekiranya pemilik fon menggunakan kabel, adaptor yang tidak sah dan diakui oleh Apple. Tabiat mengecaj fon didalam kereta juga selalu mengakibatkan kerosakan seperti ini.

Pemiliknya bersetuju dengan kos yang kami tawarkan kerana mahu mendapatkan semula data-data peribadi penting yang terdapat didalam peranti tersebut dan meminta kami supaya dapat membaikinya semula.

Akhirnya, setelah 2 tahun tidak dapat digunakan, iPhone 6 milik Encik Firdaus dari Presint 3 kembali hidup dan berfungsi normal seperti sediakala sejurus ia siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman luas di dalam mengendalikan kes-kes kerosakan logicboard yang sering terjadi kepada iPad & iPhone.

Baiki-Tristar-IC-iPhone-6-Kedai-Baiki-Motherboard-iPhone-Repair-Logicboard-iPhone-Cyberjaya-Putrajaya-Serdang-Puchong-Kajang-Bangi-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi-KLIA-Nilai

Setelah siap dibaiki BenAbas Gadget

Nak repair motherboard iPhone / iPad tapi tak tahu dimana tempatnya?

Buat seluruh warga Cyberjaya, Putrajaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih motherboard iPhone & iPad berkualiti dengan harga berpatutan.

Anda boleh terus ke premis perniagaan kami yang terletak di P3-09, Shaftsbury Square, Persiaran Multimedia, Cyber 6. 63000 Cyberjaya. Kami juga boleh ditemui melalui Waze atau Google Maps menerusi pautan ini.

Boleh juga berhubung terus dengan juruteknik kami melalui talian Whatsapp. Kami sangat mengalu-alukan kedatangan tuan-tuan di premis kami. Semoga masalah pada peranti tuan-tuan dapat diselesaikan dengan baik oleh juruteknik kami kelak.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget #repairiphonemurah #repairskriniphone #repairiphonepuchong #repairiphoneputrajaya #repairiphonecyberjaya #repairmotherboardiphone #repairmotherboardipad #repairlogicboardiphone #repairlogicboardboardipad #applemalaysia #iphonemalaysia

 

Updates

IOSiphoneMotherboardRepair

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *