Baiki iPhone X Masuk Air – Dengkil

iPhone X Masuk Air

iPhone X tak boleh hidup lepas masuk air!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Apple model iPhone X milik salah seorang pelanggan setia kami yang datang dari Dengkil iaitu Encik Husaini.

Encik Husaini yang datang ke premis perniagaan kami telah menyerahkan iPhone X beliau kepada juruteknik kami dan meminta supaya kami dapat membaiki semula fon kesayangan beliau itu semula setelah tidak dapat dihidupkan akibat dimasuki air beberapa hari lepas.

Sebaik sahaja mendnegar penerangan beliau, kami terus membongkar setiap komponen dan papan litar dalamannya untuk memulakan kerja-kerja pencucian bagi mencegah sebarang kejadian litar pintas dikemudian hari.

Setelah selesai proses pencucian, kami mendapati fon itu tidak dapat dihidupkan dan tersekat di permukaan mode bootloop. Hasil analisis kami yang lebih mendalam selepas itu, masalah itu timbul berikutan terdapat kabel ribon didalamnya yang melibatkan sensor hadapannya yang sudah rosak akibat dimasuki air tempoh hari.

Pemilik fon ini terus sahaja bersetuju dengan kos yang kami tawarkan sekiranya mahu membaiki fon ini semula. Hasilnya, iPhone X milik Encik Husaini dari Dengkil itupun kembali pulih dan hidup normal semula setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

BootloopiphoneWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *