Unlock Password & FRP Oppo A71 – Putrajaya

Oppo A71

Oppa A71 lupa password

Ketika mula masuk ke meja kerja kami

Selesai unlock dan buka password & FRP lock bagi fon Oppo A71 milik Cik Afiqah yang menetap di Fasa 4C, Presint 8. Cik Afiqah minta BenAbas Gadget untuk unlock password phonenya yang tidak dapat dibuka akibat terlupa password yang baru ditukar. Bila kami periksa, kami dapati fon ini tidak ada pilihan lain selain dari reset semula bagi membolehkan ia dapat diakses dan digunakan semula.

Oppo A71

Dalam proses remove password

Setelah kami terangkan yang semua data dan fail peribadi tidak akan dapat diselamatkan, Cik Afiqah setuju untuk kami lanjutkan proses reset semula password. Ketika mahu memasuki proses reset, fon ini minta kami masukkan password sebagai bukti pengesahan yang kami adalah tuan punya fon tersebut sebelum proses hard reset dapat dijalankan. Tanpa membuang masa, terus kami lanjutkan proses wiping data dengan menggunakan alat khusus kami bagi menyelesaikan masalah yang berkait rapat dengan sistem software peranti yang menggunakan sistem Android.

Bilamana proses unlock password selesai dijalankan, muncul masalah baru pula iaitu fon ini masih lagi tidak dapat diakses ke menu utama kerana muncul request dari Google yang meminta kami memasukkan semula emel dan password asal. Ketika itu barulah kami tahu yang fon ini sudah diaktifkan fungsi Factory Reset Protection atau singkatannya FRP. Memandangkan Cik Afiqah terlupa juga passwordnya, Terpaksalah kami lanjutkan dengan proses unlock FRP yang memerlukan kos yang berbeza dengan hard reset atau format biasa.

Oppo A71 Cik Afiqah yang sudah siap dibaiki

Berbekalkan kepakaran dan alatan khusus, Oppo A71 milik Cik Afiqah kembali pulih setelah siap kami unlock dan buka semula FRP locknya. Dan kini, Cik Afiqah sudah kembali boleh menggunakan fon beliau seperti biasa dengan senang hati.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

 

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

 

Updates

FRPoppo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *