Tukar Bateri Samsung P5100 – Putrajaya

Samsung P5100

Samsung P5100 tak boleh hidup

Samsung P5100

Sewaktu didalam proses ujian kualiti alat ganti

Selesai ganti set bateri yang baru bagi tablet Samsung P5100 milik Encik Illsho yang menetap di Fasa 4C, Presint 8. Encik Illsho minta BenAbas Gadget untuk tolong tengok-tengokkan tablet P5100 beliau yang mengalami masalah tidak boleh dihidupkan walau sudah dicas sekian lamanya.

Encik Illsho juga terangkan ada kami, yang tablet ni dah lama tidak dihidupkan dan bila dia cuba untuk hidup dan gunakan semula, ianya langsung tak ada sebarang respon dan sebarang petunjuk sama ada masih boleh digunakan ataupun tidak.

Samsung P5100

Setelah siap digantikan dengan set bateri yang baru

Sebaik sahaja keadaan tabletnya itu habis diterangkan pada kami, terus kami bongkar tabletnya dan cuba periksa motherboardnya dengan alat pembekal kuasa kami. Ternyata tablet Samsung P5100 ini masih lagi normal dan boleh hidup dengan baik. Setelah itu, kami keluarkan baterinya untuk dijumper kerana kami mengesyaki baterinya masih lagi elok cuma tidak boleh dihidupkan akibat sudah lama tidak digunakan menyebabkan ianya menjadi bateri yang pasif dan tidak aktif.

Walaupun baterinya sudah dijumper dan dicas secara langsung, ianya tetap kekal pasif dan sudah tidak boleh digunakan lagi. Setelah kami terangkan pada Encik Illsho keadaan tabletnya yang memerlukan penggantian bateri yang baru jika mahu digunakan, beliau terus setuju dengan kos dan tempoh waranti kami berikan padanya.

Samsung P5100

Tadaaa. Dah siap untuk digunakan

Hasilnya, tablet Samsung P5100 milik Encik Illsho dari Fasa 4C, Presint ini kembali hidup, boleh dicas dan dapat digunakan dengan normal dan cemerlang pada setiap fungsinya tanpa ada sebarang masalah.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

 

 

Updates

Baterisamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *