Samsung P5220 Tak Boleh Hidup – Putrajaya

Samsung P5220

Bertahun tak guna

Dalam proses baikpulih

Selesai ganti set charging port flex cable untuk tablet Samsung Galaxy Tab 3 P5220 milik En. Razif dari Fasa 4C, Presint 8. En. Razif yang ditemani ahli keluarga beliau ketika datang ke premis BenAbas Gadget yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, Presint 8 minta kami untuk tolong periksa tablet beliau yang sudah lama tidak boleh digunakan akibat rosak.

Samsung P5220

Dalam proses ujian kualiti alat ganti

Bila kami periksa menggunakan power supply, kami dapati tablet beliau masih lagi mampu hidup dengan normal dan berfungsi elok tanpa ada sebarang masalah. Tanpa membuang masa terus kami cuba dengan set bateri yang baru pula, hasilnya walaupun tablet En. Razif boleh hidup normal, namun kami dapati ianya tidak boleh dicas akibat charging port tablet beliau sudah berada dalam keadaan defect dan rosak Ini menyebabkan tabletnya tidak dapat dihidupkan akibat bateri yang gagal untuk dicas dan tidak terisi 1% sekalipun walau dicas selama berjam-jam.

Owner bagi lampu hijau

“Kejut bateri dari tidur”

Setelah kami terangkan kos baikpulih beserta tawaran tempoh waranti yang kami sediakan, terus En. Razif setuju untuk ambil servis kami. Oleh kerana tablet ini sudah sangat lama tidak digunakan, baterinya sudah berada dalam keadaan “tidur” dan apa yang perlu kami lakukan adalah kejutkan ianya dari tidur dengan alat dan teknik khas dari juruteknik BenAbas Gadget.

Yeayyy,, tablet dah elok!

Samsung P5220

Sudah kembali normal dan siap dibaiki

Setelah siap kami gantikan dengan set charging port flex cable yang baru, Samsung Galaxy Tab 3, P5220 milik En. Razif dari Fasa 4C Presint 8 kembali hidup semula dan berfungsi normal seperti sediakala. Bukan main seronok anak-anak beliau bila tablet ni dah siap dibaiki. Boleh main game lagi katanya. Hihihi.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat servis & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Nak repair smartphone? Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

 

Updates

BateriCharging PortP5220samsung

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *