Samsung Note 3 Panas Melampau – Cyberjaya

Samsung Note 3

Repair Charging Port Samsung Note 3 N9005

Samsung Note 3 En. Samsul yang sudah siap dibaiki

Selesai ganti set charging port flex cable yang baru untuk fon Samsung Note 3 N9005 milik salah seorang pelanggan setia BenAbas Gadget iaitu En. Samsul dari Cyberjaya. En. Samsul yang datang ke premis kami yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, Presint 8 minta juruteknik kami untuk periksa keadaan fon beliau yang katanya mengalami masalah terlalu panas pada bahagian belakang.

“Cubalah kau tengok dulu apa yang patut, henpon ni guna ke,, tak guna ke,, sama je panas lain macam dah 2,3 hari ni. Tapi hari ni dia terus padam tak boleh cas langsung dah. Akupun tak tau nak buat macam mana dah” Terang En. Samsul pada juruteknik kami sewaktu didalam proses troubleshooting masalah fon beliau.

Shorting di bahagian charging port

Didalam proses ujian kualiti alat ganti

Bila BenAbas Gadget periksa, kami dapati bahawa ada sedikit defect pada bahagian charging port beliau yang mengalami shorting. Ini mengakibatkan ianya gagal mengecas dan mengisi kuasa bateri. Bila kami terangkan kos dan tempoh waranti yang ditawarkan pada En. Samsul, terus beliau setuju untuk kami gantikan set charging port yang baru. Setelah siap ianya ditukar, Samsung Note 3 N9005 milik En. Samsul dari Cyberjaya kembali boleh dicas secara normal dan suhu fon beliau yang pada mulanya seperti boleh masak telur ayam tadi, berubah menjadi seperti sediakala.

Samsung Note 3

Sewaktu didalam proses baikpulih

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat servis & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Nak repair smartphone? Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

Updates

Charging PortN9005Note3samsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *