Repair Touchscreen Lenovo Tab 3 710 – Sungai Merab

Lenovo Tab Cikgu Rosak Skrin.

Layar sesentuh tak berfungsi secara tiba-tiba!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah tablet yang berjenama Lenovo model Tab 3 710 yang diberi percuma kepada guru-guru di Malaysia milik seorang pelanggan kami yang datang dari Sungai Merab iaitu Encik Khaidir.

Encik Khaidir yang singgah ke premis perniagaan kami sewaktu makan tengah hari telah menyerahkan kepada kami tablet tersebut dan meminta kami untuk memeriksanya kerana dikatakan ianya terdapat suatu masalah yang menjadikannya sukar untuk digunakan dengan normal seperti hari-hari kebiasannya.

Setelah diperiksa, kami mendapati tablet tersebut menghadapi masalah pada fungsi layar sentuhnya dimana terdapat beberapa bahagian di permukaan layar sesentuh tersebut tidak memberikan sebarang tindak balas sewaktu disentuh. Ini menjadikan beliau yang menggunakannya untuk urusan kerja seharian amat terganggu dek kerana masalah itu.

Selepas dimaklumkan kepada pemiliknya berkenaan punca kerosakan dan kos baikpulih yang diperlukan untuk menggantikan set layar sesentuh yang baru, beliau terus bersetuju dengan tawaran kami yang sungguh memikat hati tersebut dan meminta kami untuk menyiapkannya dengan kadar segera. Setelah bekerja didalam tempoh lebih kurang 40 minit, tablet Lenovo Tab 3 710 atay lebih dikenali dengan nama tab cikgu itu kembali pulih dan berfungsi elok semula seperti sediakala setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Tab guru rosak skrin.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

Updates

lenovoTouchscreen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *