Repair Tablet Samsung T2105 Tak Boleh Hidup – Putrajaya

Samsung T2105 rosak bateri

Samsung T2105 rosak bateri

Selesai ganti set bateri yang baru untuk tablet Samsung Tab 3 T2105 milik salah seorang pelanggan setia kami dari Presint 15 yang lebih mesra dengan panggilan Puan Yaya. Puan Yaya sewaktu singgah ke premis kami,beliau siap tinggalkan tablet ini dan minta BenAbas Gadget untuk tolong tengok-tengokkan dan periksa apa yang patut pada tablet beliau yang mengalami masalah tidak boleh untuk dihidupkan.

Setelah kami periksa kami dapati tablet beliau ini sudahpun mengalami masalah bateri kong dan sudah tidak lagi aktif dan boleh membekalkan kuasanya pada tablet. Ini kerana sewaktu kami mula-mula memeriksa, kami terus melakukan sesi jumpering pada bateri tablet ini yang mana pada akhirnya ianya tetap sama dan tidak lagi boleh digunakan.

Samsung T2105 tak boleh on

Setelah siap dibaiki

Puan Yaya terus setuju untuk baiki setelah kami jelaskan kos dan tempoh waranti yang akan disediakan jika beliau setuju untuk kami gantikan dengan set bateri yang baru. Akhirnya, setelah siap kami gantikan dengan set bateri yang baru, tablet Samsung Tab 3 T2105 milik Puan Yaya yang datang dari Presint 15 itu tadi berjaya hidup dan berfungsi baik seperti sediakala semula.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

 

Updates

Baterisamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *