Repair Sony Xperia Z Yang Tidak Boleh Dicas – Putrajaya

Sony Xperia Z

Sony Xperia Z tak boleh hidup

Sony Xperia Z

Dalam proses baikpulih

Selesai baiki charging port untuk fon Sony Xperia Z milik Encik Zahir dari Presint 5. Encik Zahir sewaktu datang ke premis BenAbas Gadget, beliau cerita yang fon Sony Xperia Z ini tak boleh hidup sejak sekian lama akibat tidak boleh dicas sahaja pada asalnya.

Teropong untuk kami intai lokasi kerosakan

Bila kami periksa, kami dapati baterinya yang sudah lama tidak digunakan itu sudah tidak aktif dan perlu dijumper semula bagi mengaktifkan semula tenaga bateri tersebut. Setelah siap kami jumper, fon Encik Zahir kembali hidup dan berfungsi seperti biasa cuma masalah utama yang beliau maklumkan pada kami itu tetap berlaku iaitu bateri tidak dapat dicas.

Kedai lain semua reject

Encik Zahir juga ada ceritakan pada kami yang beliau pernah cuba untuk hantar repair fon ini lama dahulu untuk dibaiki. Malangnya, kedai-kedai tersebut semuanya tolak dengan alasan fon ini tak dapat dibaiki lagi dan tak kurang juga ada yang kata mereka tidak ada servis dan kemahiran untuk membaiki fon jenama Sony di kedai mereka.

Haaaaa. Nampak dah tang mana yang rosaknyaa

Bila kami periksa, kami dapati berlaku sedikit defect dan ketidaksempurnaan pada bahagian pin charging portnya diamana ianya sudahpun sedikit bengkok dan hampir tercabut dari tapak motherboard fon ini.

Setelah Encik Zahir setuju untuk kami baiki dan gantikan dengan set charging port yang baru, terus kami bongkar setiap komponen dalaman Sony Xperia Z ini dalam rangka persiapan untuk membaikpulih semula kerosakan yang dialami.

Siap dalam 1 jam

Sony Xperia Z

Dah boleh cas semula!!

Tidak lama kemudian, fon Sony Xperia Z milik Encik Zahir yang datang dari Presint 5 ini kembali boleh dicas dengan normal. Laju betul peratus bateri naik lepas BenAbas Gadget baiki. Fon beliau kembali hidup semula dan berfungsi dengan baik dan normal semula seperti sebelumnya. Tak sia-sia beliau datang ke tempat kami yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, Presint 8 Putrajaya ni.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

Updates

Charging PortSonyXperia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *