Repair Skrin Xiaomi Redmi 4a – Putrajaya

Repair-Skrin-Xiaomi-Redmi-4-A-Tak-Boleh-Touch-Kedai-Repair-Handphone-Trusted-Putrajaya-Cyberjaya-Kajang-Bangi-Puchong-Serdang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Layar skrin tak boleh sentuh!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan 1 masalah yang telah terjadi keatas sebuah fon Xiaomi Redmi 4a milik seorang pelanggan kami yang datang dari Fasa 11 Presint 9, Putrajaya iaitu Encik Shaharizad.

Encik Shaharizad yang singgah ke premis perniagaan BenAbas Gadget sambil ditemani isteri dan anak beliau telah menyerahkan fon yang mengalami masalah tidak boleh disentuh dan meminta kami untuk memeriksa sekaligus membaiki semula ianya supaya kembali boleh digunakan.

Ketika diperiksa, kami mendapati fizikal luaran fon tersebut masih lagi berada didalam kondisi yang tidak menunjukkan sebarang masalah. Bahkan boleh dikatakan langsung tiada kesan calar pada permukaan layar skrinnya. Meskipun begitu fungsi layar sentuhnya sudah rosak dan menyebabkan pemiliknya terpaksa menggunakan sambungan tetikus luaran untuk menggunakan fungsi layar sentuhnya.

Setelah diamati dengan pasti, kami mendapati berlaku kerosakan pada set layar sentuhnya dan memandangkan model ini adalah termasuk didalam senarai layar skrin yang didatangkan khas 1set dengan lcd, maka pemiliknya terpaksa menggantikan 1set lcd jika terus mahu menggunakannya dimasa hadapan.

Setelah berbincang, pemiliknya bersetuju untuk menggantikan set lcd yang baru buat fon tersebut kerana amat memerlukannya untuk memudahkan urusan kerja-kerja perniagaan yang dijalankan. Akhirnya, dalam masa 1 jam, fon Xiaomi Redmi 4a milik Encik Shaharizad yang datang dari Fasa 11 Presint 9 itu kembali boleh digunakan secara normal setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Video Redmi 4a Encik Shahariza yang telah siap dibaiki itu boleh ditonton menerusi pautan dibawah

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

LCDDamagedxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *