Repair Skrin iPhone 6s – Putrajaya

iPhone 6s LCD Screen Cracked

Macam TV tak dapat siaran!

Alhamdulillah. Berjaya menyelesaikan masalah LCD skrin untuk iPhone 6s milik Puan Yana yang datang dari Fasa 4C, presint 8 yang mengalami keretakan sehingga mengakibatkan gambar di layar skrin tidak normal dan kelihatan seperti sebuah TV yang tidak mendapat isyarat siaran. Puan Yana yang singgah ke premis perniagaan BenAbas Gadget sambil ditemani adik beliau telah meminta kami untuk memeriksa keadaan fon beliau yang dilihatnya tidak normal dan bermasalah.

Setelah diamati, kami mendapati ianya adalah berpunca dari LCD skrinnya yang sudahpun pecah dari bahagian dalam sekaligus menyebabkan paparan gambar di layar skrinnya tidak normal. Puan Yana memberitahu kami yang fon beliau itu menjadi begitu setelah terjatuh dari tempat yang tinggi sewaktu sedang digunakan.

Setelah dimaklumkan punca dan kos baikpulih yang akan dikenakan sekiranya beliau berminat untuk membaiki fon tersebut, tanpa berfikir lama,beliau terus bersetuju dengan tawaran kos beserta tempoh waranti menarik yang kami tawarkan untuk penggantian set LCD skrin yang baru. Akhirnya dalam masa tidak sampai 40 minit, sebuah iPhone 6s milik Puan Yana dari Fasa 4C Presint 8 yang pada mulanya kelihatan sangat uzur kembali kelihatan seperti baru dikeluarkan dari kotak setlah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

iphoneLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *