Repair Skrin Huawei Nova 3i

Repair-Skrin-Huawei-Nova-3-i-Retak-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Kajang-Bangi-Puchong-Serdang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Skrin retak 1000!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah melanda keatas sebuah fon model Huawei Nova 3i milik Puan Norhanida yang menetap di Presint 5.

Puan Norhanida yang datang singgah ke Kedai Repair Handphone Putrajaya-Cyberjaya kami yang terletak di Fasa 4C Presint 8 sambil ditemani rakan sepejabat beiau telah menyerahkan kepada kami fon beliau dan meminta kami untuk menggantikan skrin yang baru untuk fon tersebut.

Beliau yang menemui kedai kami menerusi carian di laman pencarian Google telah memberitahu yang fon beliau ini mengalami keretakan serius setelah terjatuh beberapa kali diatas jalan tar semasa sedang digunakan sebelum ini.

Memandangkan model ini didatangkan khas didalam fullset lcd, maka beliau perlu menggantikannya secara 1 set lcd terus jika mahu menggunakannya tanpa sebarang risiko kecederaan di masa hadapan disebabkan kaca skrin yang retak itu amat berbahaya terutama pada pengguna dikalangan kanak-kanak.

Setelah diterangkan kos dan jalan kerja yang akan diambil, beliau bersetuju untuk meminta juruteknik kami menggantikan skrinnya dengan set skrin yang baru dan meminta kami dapat menyiapkannya dalam waktu yang secepat mungkin memandangkan tempoh kelulusan keluar dari yang agak singkat.

Sebaik sahaja mendapat lampu hijau dari pemilik fon ini, kami terus memulakan kerja-kerja baikpulih dan akhirnya dalam masa tidak sampai 1 jam, fon Huawei Nova 3i milik Puan Norhanida yang menetap di Presint 5 itu kembali kelihatan seperti baru dikeluarkan dari kotak sewaktu mula dibeli setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

huaweiLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *