Repair Skrin Huawei Nova 2i – Putrajaya

Repair-Handphone-Huawei-Nova-2i-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Puchong-

Skrin retak 1000!

Alhamdulillah. Berjaya menyelesaikan masalah layar skrin retak pada fon Huawei Mate 10 Lite atau lebih dikenali sebagai Huawei Nova 2i didalam pasaran Malaysia milik Encik Haiqal yang datang dari Fasa 4c, Presint 8. Encik Haikal yang datang ke premis perniagaan BenAbas Gadget telah meminta juruteknik kami untuk menggantikan set layar skrin yang baru untuk fon kesayangan beliau ini.

Bila diperiksa, kami mendapati yang layar skrinnya sahaja mengalami masalah iaitu keretakan. Adapun fungsi touchscreen dan paparan gambar di fon beliau ini masih lagi normal dan tidak terjejas dengan kesan hentakan yang dialami sebelum ini. Kami turut menjelaskan pada beliau yang model ini adalah termasuk dikalangan fon yang datang dalam keadaan fullset LCD. Jadi beliau tidak mempunyai pilihan lain selain menukar 1 set LCD yang baru walaupun hanya mengalami keretakan sahaja.

Memandangkan kami tidak mempunyai bekalan stok sedia ada untuk LCD skrin model ini, kami terpaksa menempahnya dahulu dan meminta Encik Haiqal menunggu dahulu sebelum kami boleh memulakan kerja-kerja baikpulih. Selang beberapa jam, bekalan LCD yang diperlukan itupun masuk ke kedai kami dan tanpa membuang masa kamipun terus memulakan sesi baikpulih penggantian set LCD skrin yang baru. Dan akhirnya dalam masa yang tidak sampai 1 jam, Huawei Nova 2i milik Encik Haiqal yang datang dari Fasa 4C, Presint 8 itupun kembali pulih semula seperti biasa.

Setelah siap dibaiki

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

huaweiLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *