Repair Skrin Huawei Mate 10 – Subang Jaya

Huawei Mate 10 LCD Replacement

Skrin Huawei Mate 10 berbelang-belang

Huawei Mate 10 LCD Replacement

Sewaktu mula masuk ke meja kerja kami

Selesai ganti set layar skrin lcd yang baru untuk fon Huawei Mate 10 milik Puan Fatimah yang datang dari Subang Jaya. Puan Fatimah sewaktu datang ke premis kami yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, Presint 8 Putrajaya beliau minta juruteknik BenAbas Gadget untuk tolong periksa fon beliau yang mengalami kegagalan untuk dihidupkan setelah terjatuh walaupun sudah dicuba dan dicas dalam waktu yang lama.

Habis sahaja kami dengar penjelasan beliau, terus kami setiap komponen Huawei Mate 10 ini untuk memulakan sesi siasatan punca kerosakan yang dihadapi. dengan menggunakan alat pembekal kuasa, Huawei Mate 10 Puan Fatimah berjaya dihidupkan dan bacaan arus elektrik fon beliau menunjukkan yang mainboardnya berfungsi secara normal tanpa ada sebarang masalah. Cuma, skrin fon beliau hidup dalam keadaan yang sudah berbelang-belang dan tidak normal. Ini terjadi akibat kesan terjatuh sebelum ini yang mengakibatkan kerosakan lcd pada layar skrin.

Huawei Mate 10 LCD Replacement

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Setelah kami jelaskan punca kerosakan dan kos baikpulih beserta tempoh waranti yang kami tawarkan pada Puan Fatimah, terus beliau setuju untuk kami baiki semula fon beliau tersebut. Hasilnya, setelah siap kami gantikan set layar skrin lcd yang baru, fon Huawei Mate 10 milik Puan Fatimah yang datang dari Subang Jaya itu kembali hidup normal dan berfungsi baik semula seperti sediakala.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

 

Updates

huaweiLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *