Repair Skrin & Bateri Huawei Nova 2i – Putrajaya

Bateri Huawei Nova 2i kembung. Skrin Huawei Nova 2i Pecah

Bateri kembung & skrin pecah berderai!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 2i milik seorang pelanggan kami yang menetap di Presit 11 iaitu Encik Azidy.

Encik Azidy yang singgah ke premis perniagaan kami telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk membaikinya semula supaya dapat digunakan dengan lebih selamat. Ini berikutan masalah yang dihadapi fon itu adalah permukaan layar skrinnya yang pecah dan retak akibat terhempas dari tempat tinggi baru-baru ini.

Setelah diberikan tunjuk harga set layar skrin yang baru, beliau terus bersetuju dan meminta kami membaikinya semula dengan sesegera yang mungkin.

Ketika proses baikpulih berjalan, kami mendapati baterinya sudahpun berada didalam kondisi menggelembung dari dalam. Ini menjadikan proses penggantian layar skrin yang baru nanti akan tergendala kerana keadaannya yang sebegitu akan menjadikan bingkai perumah fon itu tidak dapat dirapatkan sewaktu siap dibaiki nanti.

Setelah berbincang dan memberikan sebut harga baru yang lebih istimewa dengan pemiliknya, beliau bersetuju untuk kami gantikan sekali bateri yang baru. Tidak sampai 1jam, fon Huawei Nova 2i milik Encik Azidy dari Presint 11 itupun kembali pulih dan berfungsi semula seperti biasa setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Bateri & Skrin Huawei Nova 2i Rosak

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

BaterihuaweiLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *