Repair Samsung J7 Prime Masuk Air – Kuala Lumpur

Samsung J7 Prime Water Damaged

Ganti LCD Samsung J7 Prime

Selesai ganti set lcd yang baru untuk fon Samsung J7 Prime yang mengalami kerosakan lcd skrin milik Encik Aiman yang datang jauh-jauh dari Kuala Lumpur ke premis BenAbas gadget yang terletak di Fasa 4c, Blok CA, No 2 Presint 8 Putrajaya.

Sewaktu masuk ke meja kerja kami

Encik Aiman minta BenAbas Gadget untuk tolong periksa dan servis fon beliau yang sudah tidak dapat dihidupkan sejurus selepas masuk air. Seperti biasa, setiap fon yang masuk atau rosak terkena air kami akan mulakan dengan sesi cucian setiap bahagian dan komponen peralatan dalaman dengan menggunakan cecair khusus bagi alatan elektronik.

Selepas siap kami cuci setiap komponen dan bahagian dalaman fon, kami cuba untuk periksa bacaan aliran arus voltage motherboard fon ini dengan alat pembekal kuasa kami dan hasilnya, kami dapati fon Encik Aiman masih lagi normal dan tidak terkesan dengan air yang masuk.

LCD skrin yang rosak akibat terkena air

Setelah itu, kami cuba pasangkan semula lcd skrinnya dan hasilnya, fon Encik Aiman kembali menyala akan tetapi dengan keadaan lcd skrin nya yang berbelang-belang akibat terkesan dengan air yang masuk. Tanpa ragu-ragu Encik Aiman terus setuju dengan tawaran kos dan tempoh waranti istimewa yang kami tawarkan jika beliau setuju untuk gantikan lcd yang baru buat Samsung J7 Prime milik beliau.

Samsung J7 Prime Water Damaged

Setelah siap dibaiki

Akhirnya, Samsung J7 Prime milik Encik Aiman dari Kuala Lumpur kembali hidup normal dan berfungsi baik seperti biasa setelah siap kami gantikan dengan set lcd yang baru. Dan jelas kelihatan Encik Aiman tersenyum lebar ketika melangkah keluar dari kedai kami dengan fon beliau yang sudah siap dibaiki itu.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#

Updates

LCDDamagedsamsungWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *