Repair Samsung J2 Prime Tak Boleh Hidup – Putrajaya

Samsung J2 Prime Power Button Replacement

Skrin menyala bila charging, tapi fon tak boleh hidup!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah berlaku keatas sebuah smartphone yang berjenama Samsung model J2 Prime milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 11 iaitu Encik Radzi.

Encik Radzi yang menemui servis repair handphone di Putrajaya menerusi hasil carian di internet telah terus datang ke premis perniagaan kami sedari awal waktu pagi lagi dan meminta kami untuk memeriksa fon beliau yang dikatakan tidak boleh dihidupkan walaupun skrinnya menyala sekiranya dicucuk dengan kabel usb.

Ketika diperiksa, kami telah melihat permukaan butang kuasanya dan mendapati ianya sudahpun berada didalam keadaan tidak berapa normal. Ini menyebabkan fon tersebut tidak dapat dihidupkan walaupun sudah ditekan dengan kuat atau berkali-kali.

Setelah kami menerangkan kepada pemiliknya berkenaan punca dan kos baikpulih yang diperlukan untuk membaikinya semula, beliau terus bersetuju dan meminta kami menyiapkannya dengan kadar secepat mungkin kerana sangat memerlukannya untuk meneruskan urusan seharian yang amat penting.

Fon Samsung J2 Prime milik Encik Radzi yang menetap di Presint 11 itupun kembali boleh dihidupkan dan digunakan semula dengan normal setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang hanya memerlukan masa sekitar 20-40 minit sahaja untuk membaikinya dengan penuh kualiti.

Samsung J2 Prime Power Button Replacement

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

Updates

PowerButtonsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *