Repair Samsung J2 Prime Masuk Air – Putrajaya

Samsung J2 Prime Cant Touch

Samsung J2 Prime rosak layar skrin

Selesai ganti set layar skrin touchscreen yang baru untuk fon Samsung J2 Prime milik Puan Idayu yang datang dari Presint 3. Puan Idayu minta BenAbas Gadget untuk tolong periksa fon beliau yang mengalami masalah tidak boleh digunakan dengan baik selepas terkena air hujan.

Samsung J2 Prime Water Damaged

Dalam proses ujian kualiti alat ganti yang baru

Seperti biasa, setiap fon yang masuk atau rosak terkena air kami akan mulakan dengan sesi cucian setiap bahagian dan komponen peralatan dalaman dengan menggunakan cecair khusus bagi alatan elektronik. Selepas siap kami cuci setiap komponen dan bahagian dalaman fon, kami cuba untuk periksa bacaan aliran arus voltage motherboard fon ini dengan alat pembekal kuasa kami dan hasilnya, kami dapati fon Puan Idayu masih lagi normal dan tidak terkesan dengan air hujan yang masuk.

Samsung J2 Prime Water Damaged

Setelah siap dibaiki

Malangnya bila kami cuba pasangkan setiap komponen, kami dapati fungsi layar skrinnya tidak berfungsi dengan baik dan kerap kali bergerak dengan sendiri tanpa disentuh. Puan Idayu akhirnya bersetuju dengan kos dan tempoh waranti yang kami tawarkan sekiranya beliau berminat untuk gantikan layar skrin yang baru. Lebih kurang dalam sejam, fon Samsung J2 Prime milik Puan Idayu yang datang dari Presint 3 itu akhirnya kembali berfungsi dengan baik dan normal semula seperti sebelumnya setelah siap kami gantikan set layar skrin yang baru.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#

 

 

 

 

 

Updates

samsungTouchscreenWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *