Repair Redmi 5 Plus Sangkut Logo – Putrajaya

Redmi 5 Plus Forgot Password.

Fon tiba-tiba restart dan stuck pada logo!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Xiaomi model Redmi 5 Plus milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 8 iaitu Puan Dewi.

Puan Dewi yang singgah ke premis perniagaan kami sambil dtemani anak-anak beliau telah menyerahkan kepada kami fon yang digunakan oleh anak kecil beliau dan meminta kami untuk memeriksa keadaannya yang dikatakan tidak normal dan tidak boleh digunakan seperti biasa.

Ketika diperiksa, fon tersebut berada didalam keadaan sangkut dan tergantung di logo sahaja. Ianya tidak dapat dihidupkan ke menu utama. Bila ditanya bagaimana keadaan ini boleh berlaku, beliau menjelaskan bahawa ianya tiba-tiba restart dan terus didalam keadaan sedemikian sambil beranggapan mungkin anak kecilnya ada tersalah tekan sewaktu menggunakannya.

Sebaik sahaja mendengar penerangan beliau kami memulakan kerja-kerja pencarian punca dimana dalam sesetengah keadaan, kerosakan yang berpunca dari hardware seperti bateri juga boleh mengakibatkan ianya tergantung begitu dan hasilnya, kami menemukan bahawa puncanya datang dari sistem software yang sudah corrupt dan memerlukan proses penetapan semula atau reset dijalankan.

Setelah siap direseta, fon tersebut sangkut pula pada ruangan Google Lock atau FRP dimana pengguna perlu memasukkan emel dan kata laluan yang didaftarkan pada fon tersebut. Memandangkan pemiliknya sudah lupa akan kedua-dua perkara tersebut kami terpaksa melakukan kerja unlock sistem keselamatan FRPnya dimana ianya memerlukan sistem software dan server yang terkini seperti yang terdapat di premis perniagaan kami.

Akhirnya, setelah beberapa minit, fon Xiaomi Redmi 5 Plus milik Puan Dewi yang menetap di Presint 8 itupun kembali boleh dihidupkan sehingga ke menu utama dan selamat digunakan seperti biasa setelah ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berkemahiran tinggi didalam mengendalikan kes-kes yang melibatkan kerosakan sistem software pada peranti Android & IOS.

Flash & Unlock FRP Xiaomi Redmi 5 Plus.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

Updates

FRPxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *