Repair Power Button Oppo Neo 7 A33f – Petaling Jaya

Repair-Handphone-Oppo-Neo-7-Tak-Boleh-Hidup-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Serdang-Puchong-Kajang-Bangi-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Tak boleh masuk ke menu utama!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone berjenama Oppo model Neo 7 A33f milik seorang pelanggan kami yang menetap di Petaling Jaya iaitu Puan Farah.

Puan Farah yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani anak-anak beliau telah menyerahkan kepada kami smartphone tersebut dan meminta kami untuk memeriksa sekaligus membaikinya semula supaya dapat digunakan semula seperti sediakala.

Ketika diperiksa, kami mendapati fon tersebut gagal untuk dihidupkan dengan alat pembekal kuasa kami kerana menghadapi masalah stuck di logo Oppo sahaja. Setelah dicas ke beberapa waktu, ianya tetap gagal untuk hidup dan masuk ke menu utama kerana menghadapi masalah restart2 dan vibrate yang berpanjangan.

Sebaik sahaja melihat keadaan yang seperti itu, terus kami bongkar smartphone tersebut dan melakukan ukuran bacaan voltage pada bateri untuk melihat samada ianya masih lagi normal ataupun tidak. Setelah diukur ternyata ianya masih lagi menunjukkan bacaan yang agak baik walaupun sudah hampir setahun lebih tidak digunakan.

Setelah bacaan baterinya diambil, kami melihat pula pada power button ribbonnya dimana ianya juga merupakan salah satu punca utama kerosakan yang seperti ini. Kami mencabut power button dan cuba menghidupkan motherboardny dengan alat pembekal kuasa kami. Seperti yang sudah diduga, motherboard smartphone ini menunjukkan bacaan normal ketika sesebuah smartphone yang hidup.

Setelah yakin akan punca kerosakan, kami menerangkan kepada pemiliknya tentang langkah kerja dan kos baikpulih yang akan dikenakan sekiranya beliau mahu membaikinya seperti sediakala. Sebaik sahaja mendapat persetujuan pemilik, kami terus memulakan kerja-kerja baikpulih dan hasilnya, dalam masa 30 minit smartphone Oppo neo 7 A33f milik Puan Farah yang datang dari Petaling Jaya itupun kembali hidup dan berfungsi semula seperti biasa setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang sememangnya berpengalaman didalam membaikpulih smartphone Android.

Repair-Handphone-Oppo-Neo-7-Tak-Boleh-Hidup-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Serdang-Puchong-Kajang-Bangi-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

oppoPowerButton

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *