Repair Oppo F1f Masuk Air – Putrajaya

Repair-Oppo-F-1-F-Tak-Boleh-Hidup-Masuk-Dalam-Air-Kedai-Repair-Handphone-Area-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-Serdang-Bangi-Kajang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Tak boleh hidup selepas tercelup dalam mangkuk jamban!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah berlaku keatas sebuah smartphone berjenama Oppo model F1f milik salah seorang dari pelanggan setia kami iaitu adik Ammar yang datang dari Fasa 4C Presint 8.

Beliau yang hadir ke premis perniagaan kami secara bersendirian pada siang tadi telah menyerahkan kepada kami fon beliau yang dikatakan tidak boleh hidup dan dicas sejurus selepas masuk tercelup kedalam mangkuk jamban semasa cuti perayaan tempoh hari.

Dikatakan juga fon tersebut masih lagi menyala selepas tercelup, namun ianya terus terpadam dan gagal untuk dihidupkan walaupun sudah dicas kerana pada sangkaan beliau ianya sudah kehabisan bateri.

Sebaik sahaja habis mendengar penjelasan beliau, kami terus membongkar kesemua komponen dan peralatan dalaman fon tersebut untuk memulakan kerja-kerja pencucian motherboard dan lain-lain perkakasan dengan menggunakan cecair khas untuk mencuci peralatan elektronik yang terdapat dikedai kami.

Proses pencucian ini sangat penting dan wajib untuk dilakukan bagi mana-mana smartphone ataupun peranti elektronik yang lain dengan tujuan untuk mengelakkan sebarang masalah litar pintas ataupun short circuit yang boleh berlaku jika tidak ditangani dengan betul oleh pakar-pakar yang berkemahiran.

Setelah siap dicuci dan diselia dalam tempoh lebih kurang 40 minit, fon Oppo F1f milik adik Ammar yang datang dari Fasa 4C Presint 8 itupun kembali boleh dicas dan hidup semula sejurus habis dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman mengendalikan kes-kes smartphone Android masuk air.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

oppoWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *