Repair Oppo A37FW Lupa Password & FRP – Putrajaya

Oppo A37fw FRP Locked

Gara-gara lupa pattern lock yang baru!

Alhamdulillah. Berjaya menyelesaikan masalah fon yang tidak boleh dibuka dan digunakan kesemua aplikasinya sekaligus memecahkan sistem keselamatan Google Lock ataupun lebih dikenali sebagai FRP Lock yang dihadapi fon Oppo A37fw milik salah seorang pelanggan setia kami iaitu Puan Mardiana yang datang dari Presint 18.

Aplikasi Whatsapp yang tidak dapat dibuka

Puan Mardiana yang datang ke premis kami sedari awal pagi lagi telah meminta juruteknik baikpulih smartphone BenAbas Gadget untuk tolong tengokkan fon beliau yang menghadapi masalah aplikasi tidak dapat dibuka dan digunakan.

Bila kami periksa, kami dapati yang kesemua aplikasi yang terdapat didalam fon berkenaan akan meminta katakunci berbentuk pattern lock sebelum ianya dapat digunakan. Belum sempat kami bertanya, Puan Mardiana terus menceritakan kepada kami yang anaknya telah mereka bentuk pattern lock yang baru dimana kemudiannya beliau terus terlupa bagaimana katakunci yang baru direka itu setelah beberapa lama.

Didalam proses baikpulih

Pemilik fon ini juga tidak kisah jika kami melakukan proses hard reset bagi mengembalikan semula fungsi fon tersebut kerana tidak ada sebarang dokumen peribadi yang penting tersimpan didalamnya. Memandangkan fon ini dilengkapi dengan sistem FRP Lock yang akan muncul jika pemiliknya tidak ingat emel dan katakunci yang digunakan.

Setelah kami terangkan tentang gerak kerja yang akan dilakukan, beliau bersetuju untuk kami teruskan sesi baikpulih. Dalam masa yang tidak sampai 1 jam,dengan berbekalkan alat perisian dalaman khusus yang terdapat di premis BenAbas Gadget, Oppo A37fw milik Puan Mardiana dari Presint 18 itu kembali berjaya digunakan semula setelah kami melakukan proses reset dan unlock Google Lock. Beliau pulang kerumah berbekalkan senyuman lebar tanda kepuasan kerana dapat menggunakan fon itu semula.

Oppo A37fw FRP Locked

Setelah siap dibaiki

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

FRPoppo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *