Repair Loudspeaker Asus Zenfone 6 – Putrajaya

Speaker Asus Zenfone 6 Tak Ada Bunyi

Video tak ada sound tiba-tiba!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget telah berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Asus model Zenfone 6 milik salah seorang dari pelanggan setia kami yang datang dari Presint 14 iaitu Encik Khairudin.

Encik Khairudin yang singgah premis perniagaan kami secara bersendirian selepas habis waktu pejabat telah menyerahkan fon tersebut kepada kami dan meminta supaya ianya dapat diperiksa dan diperbaiki semula kerana amat memerlukan fon itu untuk urusan kerja seharian.

Ketika diperiksa kami mendapati sistem bunyian yang sepatutnya keluar dari speakernya tidak berfungsi. Berulang kali juga kami cuba untuk memeriksa samada connectornya bersambung atapun tidak akan tetapi hasilnya tetap sama iaitu tiada sebarang bunyi yang keluar walaupun semuanya peralatannya kelihatan baik dan sempurna.

Sebaik sahaja melihat keadaan tersebut terus kami melakukan penyiasatan dengan lebih mendalam dan hasilnya kami berjaya menemukan punca masalah yang sedang berlaku itu.

Pemiliknya terus sahaja bersetuju untuk kami gantikan sahaja set loudspeaker yang baru setelah jelas dimaklumkan kos dan tempoh jaminan yang akan disertakan nanti. Tidak sampai 30 minit, fon Asus Zenfone 6 milik Encik Khairudin dari Presint 14 itupun kembali pulih dan berfungsi normal semula seperti biasa setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Asus Zenfone 6 Tak Ada BUnyi

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

asusSpeaker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *