Repair Lenovo A6000 Tak Boleh Hidup – Seri Kembangan

Repair-Handphone-Lenovo-A-6000-Tak-Boleh-On-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-Bangi-Kajang-Serdang

Tak boleh hidup lepas masuk air!

Alhamdulillah. Berjaya menyelesaikan masalah sebuah fon yang tidak boleh dihidupkan. Ianya terjadi keatas fon Lenovo A6000 milik adik Iman yang datang dari Seri Kembangan. Adik Iman yang datang ke premis perniagaan BenAbas Gadget yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, Presint 8 telah menyerahkan fon beliau dan meminta juruteknik kami untuk membaiki semula fon kesayangannya itu.

Setelah disoal akan punca kerosakannya, beliau membertitahu yang fon beliau itu tidak dapat dihidupkan setelah masuk ke dalam air. Sebaik sahaja kami mendengar puncanya, terus kami membongkar kesemua komponen dan peralatan dalaman yang terdapat pada fon tersebut untuk memulakan kerja-kerja pencucian komponen dalaman dengan menggunakan cecair khas bagi mencuci peralatan elektronik yang terdapat di premis BenAbas Gadget.

Setelah siap dicuci, kami cuba menghidupkan fon tersebut dengan menggunakan alat pembekal kuasa dan hasilnya fon itu berjaya dihidupkan semula dan berfungsi seperti biasa. Setelah siap dipasang, fon itu kembali gagal untuk dihidupkan dan kamipun mula memeriksa semula untuk mencari punca sebenar kerosakan yang kembali semula itu.

Hasilnya kami mendapati bahawa baterinya telahpun terjejas dengan teruk akibat dimasuki air dan setelah berbincang dengan adik Iman, beliau bersetuju untuk membeli set bateri yang baru dari kami dan akhirnya fon Lenovo A6000 milik beliau yang tidak dapat dihidupkan setelah dimasuki air itupun kembali hidup normal dan berfungsi semula seperti biasa dengan cemerlang.

Repair-Handphone-Lenovo-A-6000-Tak-Boleh-On-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-Bangi-Kajang-Serdang

Setelah siap dibaiki

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

BaterilenovoWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *