Repair LCD Skrin Xiaomi Redmi Note 5 – Putrajaya

Xiaomi Redmi Note 5 Masuk Air. Skrin LCD Rosak

Fon tak hidup selepas masuk air hujan!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Xiaomi model Redmi Note 5 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 9 iaitu Encik Azamuddin.

Encik Azamuddin yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan fon tersebut kepada kami dan meminta kami untuk membaikinya semula yang dikatakan tidak boleh dihidupkan selepas terkena air hujan pada petang semalam.

Beliau yang pada mulanya tidak menyedari bahawa air hujan itu akan menyebabkan kerosakan pada fonnya hanya menyedari perkara tersebut sewaktu hendak menggunakannya setelah sampai ke tempat kediamannya.

Sebaik sahaja mendengar penjelasan beliau, kami terus membongkar setiap komponen dan peralatan dalamannya untuk memulakan kerja-kerja pencucian motherboard bagi mengelakkan sebarang kejadian litar pintas dikemudian hari. Sebaik sahaja kerja-kerja pencucian sudah selesai, kami memasangkan semula setiap komponen yang ada untuk melihat bacaan current pada motherboardnya bagi mengenalpasti masalah.

Setelah itu, kami mendapati bahawa motherboardnya masih lagi normal dan boleh dihidupkan seperti biasa. Cuma paparan di layar skrinnya sudah tidak kelihatan kerana terkesan dengan air hujan sebelum itu. Pemiliknya meminta kami menggantikan set lcd skrin yang baru kerana amat memerlukannya untuk urusan seharian dan tidak sampai 1jam, fon Redmi Note 5 milik Encik Azamuddin dari Presint 9 itupun kembali pulih setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

LCDDamagedWaterDamagedxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *