Repair LCD Skrin Xiaomi Redmi 5a – Putrajaya

Skrin Redmi 5a Pecah & Tak Menyala

Skrin gelap gelita selepas terjatuh!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Xiaomi model Redmi 5a milik seorang pelanggan kami yang datang dari Fasa 4C Presint 8 iaitu saudara Megat.

Beliau yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksa punca kerosakannya yang dikatakan tidak dapat menyala selepas terjatuh dari tempat yang tinggi.

Ketika diteliti kami mendapati permukaan layar skrinnya sudahpun retak dan pecah akibat terhempas baru-baru ini. Sebaik sahaja melihat keadaan tersebut, kami terus meleraikan komponen dalamannya untuk melihat bacaan arus voltage yang terdapat pada motherboardnya.

Sebaik sahaja melihat ianya menunjukkan indikasi yang normal, kami terus menerangkan kepada pemiliknya berkenaan punca dan kos baikpulih yang diperlukan bagi membaikpulih semula fon kesayangan beliau itu.

Setelah habis mendengar penjelasan kami beliau terus bersetuju dan meminta kami untuk membaikinya dengan sesegera yang mungkin. Tidak sampai 40 minit, fon Xiaomi Redmi 5a milik saudara Megat yang datang dari fasa 4C Presint 8 itupun kembali hidup semula dan dapat berfungsi baik dengan normal tanpa sebarang masalah setelah ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman luas didalam mengendalikan kes-kes kerosakan skrin pada peranti Android & IOS.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

 

Updates

LCDDamagedxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *