Repair LCD Skrin Xiaomi Black Shark – Putrajaya

Repair LCD Skrin Xiaomi Black Shark Rosak

Skrin kemerah-merahan selepas terjatuh!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Xiaomi model Black Shark 1 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 14 iaitu Encik Afiq.

Encik Afiq yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani rakan sepejabat beliau telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksa fon tersebut yang dikatakannya tidak dapat dihidupkan setelah terjatuh.

Ketika diperiksa, kami mendapati permukaan skrin fon tersebut menyala dalam keadaan kemerah-merahan dan berbelang-belang. Ini jelas menunjukkan bahawa lcd skrinnya sudahpun rosak akibat berlaku keretakan dari dalam. Masalah ini mungkin terjadi dek kerana kesan jatuh tidak lama dahulu.

Setelah menerangkan kepada pemiliknya tentang gerak kerja yang akan diambil beserta kos baikpulih yang diperlukan bagi membaikpulih semula fon kesayangannya ini, beliau terus bersetuju untuk kami gantikan set lcd skrin yang baru untuk fon tersebut.

Tidak sampai 45 minit bekerja, fon Xiaomi Black Shark 1 milik Encik Afiq dari Presint 14 yang pada mulanya datang dalam keadaan tidak menyala terus pulih sejurus sahaja ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman luas didalam mengendalikan kes-kes kerosakan skrin pada peranti Android & IOS.

Setelah siap dibaiki BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

LCDDamagedxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *