Repair LCD Skrin Vivo Y53 – Putrajaya

LCD Skrin Vivo Y53 Pecah.

Layar skrin hancur lepas terjatuh!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Vivo model Y53 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Fasa 4C, Presint 8 iaitu adik Adam Daniel.

Beliau yang datang ke premis perniagaan kami sambil ditemani bapanya telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksa fon tersebut yang dikatakan tidak dapat dihidupkan setelah terjatuh baru-baru ini.

Ketika diperiksa dengan menggunakan alat pembekal kuasa yang terdapat dikedai kami, kami mendapati fon tersebut sudahpun mengalami kerosakan pada set layar skrinnya. Ini kerana ketika dihidupkan, paparan skrinnya sudahpun tidak normal dan jelas yang ianya sudah rosak akibat terjatuh sebelum itu.

Pemiliknya terus sahaja memberikan kata persetujuan setelah juruteknik kami menerangkan kepada mereka kos dan tempoh jaminan yang akan disertakan sekiranya bersetuju untuk kami gantikan set layar skrin yang baru untuk fon tersebut.

Tidak sampai 40 minit, fon Vivo Y53 milik adik Adam Daniel yang datang dari Fasa 4C, Presint 8 itupun kembali pulih dan berfungsi normal semula seperti biasa setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman luas didalam mengendalikan kes-kes kerosakan layar skrin pada smartphone yang menggunakan sistem operasi Android & IOS.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

LCDDamagedvivo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *