Repair LCD Skrin Sony M2 – Salak Tinggi

Sony M2 LCD Damaged

Skrin Sony M2 menyala separuh!

Selesai menggantikan set touchscreen & lcd yang baru untuk fon Sony Xperia M2 milik Encik Rizal yang telah datang dari Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang. Encik Rizal yang hadir ke premis perniagaan BenAbas Gadget yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, Presint 8 telah meminta kami untuk tolong memeriksa dan mengenal pasti masalah yang telah berlaku keatas fon kesayangan beliau ini.

Sony M2 LCD Damaged

Dalam proses baikpulih

Bila kami periksa, kami dapati fon ini walaupun sudah mengalami keretakan, ianya masih hidup dan menyala. Cuma walaupun ianya masih lagi hidup, paparan skrinnya hanya kelihatan dan menyala pada separuh layar skrin. Sebaliknya hanya hitam dan ada sedikit titik-titik pixel lcd yang sudah jelas pecah. Lantas kami bertanya kepada beliau bagaimana keadaan seperti ini boleh berlaku, jawabnya fon beliau ini pecah akibat diletakkan di bahagian poket belakang dan terlupa untuk mengeluarkannya ketika mahu duduk. Bila tersedar, Encik Rizal terus mengeluarkannya dari poket dan sudah terlambat kerana fon beliau sudah pun terjejas akibat tindakannya itu.

Setelah mengenal pasti dengan apa yang berlaku, terus kami tawarkan kos pakej menarik bagi menggantikan set lcd dan touchscreen untuk fon ini. Encik Rizal yang sememangnya sangat berhajat untuk membaiki fon ini terus bersetuju dengan pakej harga dan tawaran waranti yang kami akan sertakan sekiranya beliau bersetuju. Akhirnya, dalam masa tidak sampai 2 jam, fon Sony Xperia M2 milik Encik Rizal yang datang dari Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang itupun kembali menyala semula secara normal lantas berfungsi baik sepertimana sebelum kejadian tersalah duduk itu berlaku.

Setelah siap dibaiki

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

LCDDamagedsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *